Frumusete & Ingrijire

#calculator #ochi #sedentarism #efectele monitorului asupra ochilor

Stai prea mult la calculator? 5 sfaturi pentru sanatatea ochilor tai

Pare din ce in ce mai dificil sa renunti la utilizarea computerului, mai ales in situatia in care jobul tau depinde de acesta. Dincolo de faptul ca te poti obisnui excesiv cu sedentarismul si ai de suferit la nivelul musculaturii, ochii sunt afectati in mod direct si iremediabil. Iata cateva sfaturi simple si rapide prin care poti diminua considerabil impactul negativ pe care computerul il are asupra ochilor tai.


Scade luminozitatea monitorului


In prima faza, poti reduce luminozitatea monitorului. Cu cat lumina emanata de acesta este mai puternica, cu atat ochii tai vor fi mai sensibili. Vei observa inca din primele clipe ca usturimile si lacrimarea vor fi reduse si nu te vei mai simti fortat sa tii ochii semi deschisi pentru a bloca lumina prea puternica.

Un alt sfat este sa nu lucrezi niciodata pe intuneric. Daca nu ai parte de lumina naturala (recomandata), ar fi bine sa aprinzi un bec.


Mergi la oftalmolog


Chiar daca vezi foarte bine si nu ai niciun fel de problema in acest sens, ar fi bine sa investesti intr-o pereche de ochelari cu folie de protectie impotriva luminii emanate de monitor. Poate consideri acum ca ochelarii nu te vor ajuta cu nimic, insa vei observa ca, dupa primele purtari, iti vor deveni indispensabili si nu vei mai dori sa renunti la ei sub nicio forma.


Ia pauza din ora in ora


La fiecare ora care trece ar fi bine sa inchizi monitorul, sa te ridici de pe scaun si sa te uiti pe fereastra, la o distanta de cateva sute de metri. Acest exercitiu are scopul de a-ti odihni si relaxa ochii, care sunt supusi unui chin destul de mare in timp ce lucrezi in fata computerului.


Foloseste picaturi pentru ochi


In farmacii vei gasi tipuri diverse de picaturi speciale pentru ochii obositi si iritati. Acestea se elibereaza fara reteta medicala si pot fi utilizate aproximativ o luna de la deschidere.

Aplica picaturile in ochi de doua sau chiar trei ori pe zi, de preferat doar in zilele in care lucrezi.


Pune-ti comprese reci


Seara, cand ajungi acasa, umezeste doua dischete demachiante si aplica-le timp de cinci minute pe ochi. Vei simti o revigorare placuta si o relaxare la nivelul globului ocular si pleoapelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului