Frumusete & Ingrijire

#piele frumoasa #albus de ou #piele alba #exfoliere piele

Sfaturi pentru o piele mai alba

Daca pana in urma cu ceva timp pielea bronzata si maslinie era la mare cautare, mai nou pielea alba este mult mai apreciata si mai placuta. Tenul deschis la culoare inspira prospetime si naturalete, iar barbatii apreciaza foarte mult acest lucru. Daca vrei sa ai un ten mai alb ar fi bine sa urmezi cativa pasi foarte simpli. Iata cativa dintre acestia.


Daca ti-a mai ramas un strat subtire de bronz din vara, daca ai fost in ultima vreme la solar sau pur si simplu nu ti-ai mai curatat pielea in profunzime de multa vreme, se cere o exfoliere . Acest pas este primul si cel mai important in curatarea si iluminarea tenului.

Exfolierea se poate face cu ajutorul ingredientelor naturale: zaharul, frunzele uscate de ceai sau grisul sunt doar cateva dintre ingredientele naturale pe care le poti utiliza in acest sens. Amesteca o lingurita din ingredientul preferat, amesteca-l cu putin si maseaza amestecul e intreaga suprafata a pielii. La final clateste bine pielea si treci la pasul urmator.
 

Albire cu lamaie si albus de ou


Zeama de lamaie este un ingredient astringent, car are in acelasi timp rolul de a albi si oferi o nota de prospetime pielii. Amesteca zeama unei jumatati de lamai cu un albus de ou, amesteca bine si aplica mixtura pe tenul curat. Dupa 20 - 30 de minute indeparteaza masca cu ajutorul unei cantitati mari de apa.

Pielea ta va fi mai alba si mai fina. Dincolo de actiunea lamaii, tenul va avea un aspect imbunatatit datorita albusului de ou care contine colagen natural.
 

Suc natural pentru curatarea tenului


Dupa ce te demachiezi, sterge pielea cu discheta imbibata in suc natural. Acest suc il poti prepara printr-un mix realizat din: jumatate de rosie mica, 5 felii de castravete si o felie de lamaie.

Amesteca toate aceste ingredient, adauga-le intr-un storcator de fructe, stoarce zeama si foloseste-o ca pe o lotiune tonica . Solutia va intra rapid in piele, ceea ce inseamna ca o poti lasa pe piele de-a lungul noptii. Clateste tenul cu apa calda atunci cand te trezesti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare