Frumusete & Ingrijire

#ingrijirea tenului #piele #ten

Sfaturi pentru a scapa de pielea grasa dupa 30 de ani

Te confrunti cu probleme cauzate de pielea grasa? In loc sa investesti in multe produse cosmetice, ideal ar fi sa incepi sa combati adevarata cauza a acestor probleme.

Iti prezentam cateva sfaturi care sa te ajute sa spui adio problemelor cauzate de excesul de sebum.

1. Ai grija ce mananci si evita consumul constant de grasimi

Alimentatia influenteaza grasimile produse de pielea noastra. Un consum ridicat de lipide impiedica circulatia si oxigenarea sanguina corecta. Astfel daca adaugam si alti factori precum schimbarile hormonale, bacteriile si agentii externi, pielea noastra va avea de suferit.

2. Hidratarea

Este necesar sa bei opt pahare de apa pe zi pentru ca organismul sa fie hidratat dupa varsta de 30 de ani. Nu uita ca suntem facuti din 80% apa, iar procesele metabolice au nevoie de ea pentru a se desfasura corect.

Clima, poluarea si aportul insuficient de apa pot duce la o piele cu aspect imbatranit.

3. Foloseste produse cosmetice adecvate

Lumea cosmeticelor de ingrijire este vasta, dar inainte de a cumpara tot ce ai nevoie trebuie sa tii cont ca produsele alese sa aiba ingrediente naturale, care sa nu blocheze porii (necomedogene), sa fie astringente si antibacteriene. Pielea grasa are nevoie de o curatare profunda, care sa previna aparitia cosurilor datorate acumularii de impuritati in pori. Exista game intregi de produse speciale pentru pielea grasa, cu probleme, precum geluri de curatare, lotiuni, serumuri, exfoliante, masti si tratamente concentrate care iti pot fi de mare folos.

4. Regula „de doua ori pe zi”

Sigur ai observat ca femeile asiatice au un ten de invidiat, iar el se datoreaza faptului ca rutina lor de ingrijire include o dubla curatare. Isi spala tenul cu un gel de curatare, dupa care folosesc si o lotiune pentru a se asigura ca toate impuritatile au fost eliminate. In plus, succesul unei rutine de ingrijire sta in efectuarea ei atat dimineata, cat si seara.

Pe langa aceasta, o exfoliere delicata, de cel putin de doua ori pe saptamana, ajunta la indepartarea celulelor moarte. Dupa aceasta exfoliere, este necesara aplicarea unei masti de hidratare profunda.

5. Rabdarea este de aur. Nu stoarce niciodata cosurile

Stim ca te poate duce la disperare sa vezi nasterea unui cos si ca vrei sa il storci imediat. Stop! Astfel nu reusesti decat sa cresti riscul de infectare si sa provoci leziuni ce se pot transforma in cicatrici. Nu iti pierde rabdarea si lasa-l sa isi urmeze cursul normal spre vindecare. Cu o rutina de ingrijire corespunzatoare, aparitia acestor imperfectiuni se va diminua.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului