Frumusete & Ingrijire

#frumusete si ingrijire #ingrijire piele # ingrijirea pielii #dermatologi #sfaturi ingrijire piele

Sfaturi de ingrijire a pielii de la dermatologi

Iti doresti o piele frumoasa, hidratata si tanara? Urmeaza sfaturile dermatologilor si vei avea rezultate in doar cateva zile! In plus, schimbarile din stilul de viata iti vor imbunatati starea generala a sanatatii.

Iata cateva dintre sfaturile pe care dermatologii le dau pentru o piele cu aspect cat mai placut:


Protejeaza pielea de razele solare. Pentru a proteja eficient pielea de razele nocive ale soarelui, este foarte important sa folosesti creme de protectie solara chiar si in sezonul rece. Cantitatea corecta de crema pe care trebuie sa o aplici pe piele este de 30 de grame. Foloseste creme cu factor de protectie mare, de 30 SPF, si acopera bine si fata, gatul si urechile.

Ia un mic dejun prietenos cu pielea. Prima masa a zilei este si cea mai importanta. Ai grija sa consumi alimente satioase, bogate in proteine, care sa iti ofere energia de care ai nevoie pentru intreaga zi. Dermatologii recomanda insa si consumul de alimente benefice pentru piele, precum migdalele sau pestele. Aceste alimente contin acizi grasi esentiali, care reduc inflamatiile, liniile fine si previn imbatranirea prematura.

Foloseste apa termala. Pentru a preveni deshidratarea pielii, in special in sezonul cald, este foarte important sa folosesti apa termala. O poti aplica pe tot parcursul zilei. Apa termala contine minerale esentiale, precum seleniul, care protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Protejeaza pielea de stres. Nivelul crescut de stres si tensiune isi spune amprenta si asupra pielii tale. Stimuleaza productia de hormoni care agraveaza afectiuni precum psoriazisul. Controlul stresului calmeaza si protejeaza pielea. Straduieste-te ca in fiecare zi sa aplici o masca hidratanta si relaxanta si sa uiti pentru cateva minute de toate grijile. In plus, este indicat sa limitezi si folosirea telefoanelor mobile si a altor gadgeturi.

Respecta momentele zilei pentru aplicarea diverselor creme. O ingrijire profunda si complexa a pielii este cheia catre o reintinerire rapida. Unele ingrediente, precum cele pentru protectia solara si antioxidantii, dau cele mai bune rezultate dimineata. In schimb, cremele si lotiunile pe baza de retionol si peptide sunt mult mai eficiente seara.

Foloseste legume. Mazarea congelata calmeaza ochii iritati, iar castraveti hidrateaza pielea din jurul ochilor. Aplicate reci, aceste legume ajuta la reducerea inflamatiilor si pigmentilor si previne eczemele.

Evita loviturile. Loviturile repetate au un impact puternic asupra pielii. Favorizeaza slabirea colagenului, ceea ce duce la o piele lipsita de fermitate si ridata.

Mergi la yoga. Anumite msicari de yoga imbunatatesc circulatia sangelui, ceea ce stimuleaza productia de oxigen care ofera pielii stralucire si hidratare. In plus, yoga reduce inflamatiile si stresul care accelereaza imbatranirea.

Foloseste solutii de curatare delicate. Pentru curatare, este indicat sa folosesti produse delicate, cu ingrediente naturale, care protejeaza pielea. Cele mai bune produse sunt cele cu ceramide, care contribuie la hidratarea pielii.

Limiteaza consumul de zahar. In organism, zaharul este metabolizat intr-un ingredient nociv, care afecteaza nivelul de colagen care pastreaza pielea ferma si catifelata. Pentru a preveni acest proces, ai grija la alimentele pe care le consumi. Incearca sa reduci consumul de zahar, dulciuri si bauturi carbogazoase.

Foto: skincareguide.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare