Frumusete & Ingrijire

#buze #piele #hidratare #miere #ulei de masline

Scapa de buzele crapate cu remedii naturale

Iarna buzele noastre devin tot mai uscate, crapate si mai deshidratate din cauza frigului si a vantului rece. Si chiar daca nu te poti lupta cu aceste doua fenomene ale naturii, buzele tale pot arata mereu frumoase si hidratate cu ajutorul catorva trucuri.

Indeparteaza celulele moarte

Inainte de orice tratament, exfoliaza-ti buzele cu o perie moale si putina apa calduta, dupa care clateste cu apa din abundenta. Dupa aceea, aplica produse emoliente care sa-ti hidrateze buzele in profunzime: vaselina, crema de galbenele, ulei de masline etc.

Vaselina cosmetica

In farmacii si magazinele naturiste se gaseste vaselina cosmetica. Acest ingredient este integrat in toate rujurile, luciurile si balsamurile de buze, dar si in unele creme puternic hidratante. Rolul vaselinei cosmetice este acela de a hidrata in profunzime suprafata sensibila a buzelor si de a preveni craparea si iritarea acestora.

Recipientul gasit in comert este destul de micut, ceea ce inseamna ca il poti purta cu tine peste tot si ca il poti inlocui cu balsamul obisnuit de buze. Daca iti doresti ca vaselina cosmetica sa aiba si un miros placut, o poti combina cu cateva picaturi din uleiul tau esential preferat. Astfel, poti avea un balsam de buze cu aroma de lavanda, trandafiri, fructe de padure , cirese etc.

Crema sau unguent cu galbenele

Produsele cu extract de galbenele sunt recunoscute pentru actiuna lor cicatrizanta si hidratanta. In loc de un balsam scump, achizitioneaza-ti un tub mic cu crema de galbenele care isi va face treaba foarte bine, fara sa faca o gaura mare in bugetul tau (aproximativ 5 ron). Produsul se gaseste in magazinele naturiste (plafar) dar si in unele farmacii. In plus, unguentul este foarte bun si in caz de rani, arsuri, degeraturi sau intepaturi de insecte .

Miere

Aplica pe intreaga suprafata a buzelor putina miere, intinde-o bine si las-o sa actioneze cel putin 10 minute. Incearca sa nu o mananci, oricat de tentant ar fi. Dupa ce a trecut timpul de actiune, indeparteaza mierea cu ajutorul unei dischete demachiante inmuiate in apa calda. La final buzele vor ramane moi si foarte catifelate.

Ulei de masline

O alta varianta de tratament cu care iti poti rasfata buzele este uleiul de masline. Se ia o cantitate mica de produs si se intinde pe buze si se lasa cel putin jumatate de ora. Daca vrei rezultate maxime, aplica uleiul inainte de culcare si lasa-l sa actioneze pana dimineata. Buzele tale vor fi incredibil de fine.

Alte sfaturi:

Bea multa apa – lipsa unei hidratari corecte poate duce la uscarea si deshidratarea buzelor dar si a pielii in general. Incearca sa bei zilnic cel putin 1.5 litri de apa plata sau ceaiuri.

Nu-ti umezi buzele cu saliva – acest lucru nu a face decat sa le usuce/crape mai rapid, ajungand intr-un final sa te usture.

Incearca sa eviti cat poti de mult frigul si vantul- eventual acopera-ti gura cu un fular, de fiecare data cand iesi din casa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului