Frumusete & Ingrijire

#exercitii anticelulita #scrub anticelulita #suc anticelulita #celulita #combatere celulita

Ritual de combatere a celulitei la tine acasa. Cum scapi singura de aspectul de coaja de portocala

Pe coapse, pe fese, pe abdomen, pe brate... In niciun anotimp, celulita nu este mai deranjanta decat vara, atunci cand temperaturile ridicate ne forteaza sa ne dezvelim trupul! Daca vara aceasta te-a prins nepregatita, iti propunem un ritual de combatere a celulitei pe care il poti face acasa! De la sucuri care "topesc" celulita la exercitii in sufragerie si scruburi naturale, care imbunatatesc aspectul pielii de portocala.

1. Fara zahar!

Una dintre cele mai importante masuri pentru combaterea celulitei este renuntarea la zahar! Cu cat mananci mai multe produse rafinate, cu atat pancreasul tau va fi fortat sa creasca productia de insulina - hormon responsabil cu scaderea nivelului de zahar din sange - si este favorizata depunerea de grasimi.

Din fericire, exista o serie de alimente cu care au efectul invers si cu care poti inlocui zaharul:

Ceaiul verde – contine taninuri, care impiedica asimilarea grasimilor. Este un diuretic natural, care lupta impotriva retentiei de apa si “dizolva” celulele adipoase.

Piperul – un alt diuretic, care intervine in procesele de termoreglare stimuland vasodilatatia capilara la nivelul tegumentului. Aceasta proprietate il face activ in lupta impotriva celulitei, ca urmare a efectelor tonice „din interior”, pe care le are la nivelul pielii si a straturilor profunde ale epidermei.

Ananasul - datorita substantei active, bromelaina, descongestioneaza tesuturile si combate retentia de apa. Ananasul nu are grasimi, ceea ce il face dusmanul celulitei. In plus, face parte din categoria fructelor cu calorii negative: organismul consuma mai multa energie pentru a-l digera decat contine ananasul.

Telina - datorita substantelor cu gust usor amarui pe care le contine are proprietati diuretice, digestive si laxative. Hormonii vegetali pe care ii contine si uleiurile esentiale sunt in aceeasi masura foarte benefice in lupta impotriva celulitei. In plus, consumul de telina iti va reduce pofta de mancare si va permite absortia unei parti de zaharuri si grasimi inainte de a se depune pe coapse sau abdomen.

2. Multe lichide!

In lipsa unei bune hidratari, organismul va stoca toate reziduurile, iar acest lucru se va vedea cu siguranta pe corpul tau!

In afara de apa, sucurile naturale sunt de un real ajutor. Poti incerca sucul de grapefruit, care se obtine dintr-un grapefruit bio, amestecat cu doua linguri de otet de mere natural si o lingurita rasa de scortisoara bio. Fructul se trece prin blender, dupa care se adauga celelalte ingrediente. Se amesteca bine si se bea imediat pentru a nu se pierde efectele active. Acest suc elimina toxinele din corp, activeaza metabolismul si ajuta la pierderea in greutate. Cura se tine timp de doua luni. Un pahar se bea cu jumatate de ora inainte de fiecare masa (minimum 3 pahare/zi).

Sursa foto: losingweightdone.com

Daca nu esti fan grapefruit, poti incerca sucul de portocale si varza rosie! Este ideal in perioada de slabit! Se prepara din doua portocale proaspete decojite, cinci verze rosii mici, suc de lamaie din cinci lamai, un morcov si putin ghimbir proaspat. Se decojesc portocalele, morcovul si ghimbirul si se stoarce lamaia deasupra. Continutul se varsa in blender si se amesteca pana la omogenizare.


3. Miscare in sufragerie

Antrenamentul cardio este cel mai potrivit pentru combaterea celulitei, fie ca este vorba despre alergat, mers pe bicicleta, saritul corzii. Exista si o serie de exercitii care pot fi facute acasa.

Butt Lift

Culcat pe burta, indoaie gambele si apropie-ti calcaiele. Cu sprijin pe antebrate, contracteaza muschii fesierii si ridica bazinul de pe sol. Revino in pozitia initiala. Repeta de 10 ori, in 5 serii.





Booty Push

Cu sprijin pe palme, piciorul drept indoit la 90 de grade, intinde si apropie piciorul stang. Repeta de 10 ori, in 3 serii, pentru fiecare picior.



Lunge kicks

Cu sprijin pe palme, flexeaza piciorul drept si intinde-l pe cel stang. Ridica piciorul stang cat poti de sus. Repeta de 10 ori in 3 serii.

Sursa foto: myfrenchmuse.com

4. Masaj

Ritualul tau de combatere a celulitei poate fi insotit de automasaj, masaj cu perii speciale sau ventuze anticelulita.

La dus poti folosi un scrub pe care sa-l prepari chiar tu, din zat de cafea si ulei de masline! Aplica scrubul cu miscari circulare pe toate zonele afectate! Pielea isi imbunatateste aspectul chiar de la prima folosire!

Sursa foto: iemo.jp

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului