Frumusete & Ingrijire

#operatie estetica #chirurgie plastica #liposuctie #implant silicon

Riscuri si pericole ale operatiilor estetice

Numarul persoanelor care apeleaza la chirurgia cosmetica este in crestere de la an la an. Marirea sanilor , rinoplastia, liposuctia sau marirea buzelor sunt doar cateva dintre cele mai comune interventii chirurgicale pentru infrumusetare.


Tehnologia si medicina au facut posibila obtinerea imaginii perfecte, fara depunerea vreunui efort, insa cu suportarea unor dureri foarte mari in cazul anumitor interventii.


In mod sigur, o persoana care si-a dezvoltat complexe mari de imagine poate trece peste durerile post-operatorii, insa aceasta trebuie sa aiba in vedere si riscurile la care se supune in urma unor astfel de operatii.


Evident, riscurile au fost diminuate datorita tehnologiei si medicinei avansate, insa acest lucru nu inseamna ca ele au fost eliminate in totalitate. Iata cateva dintre cele mai frecvente riscuri asociate cu chirurgia plastica :


Hemoragia


Sangerarea este un aspect absolut normal atunci cand este vorba despre o interventie chirurgicala si ea poate dura chiar si cateva ore de la incheierea operatiei. Totusi, daca pacientul pierde foarte mult sange, pot interveni alte probleme, indiferent ca aceasta este interna sau externa. 


Hemoragiile apar de obicei din cauza sectionarii unor vase de sange . Corpul uman are aproximativ 5 – 6 litri de sange, iar o cantitate prea mare de sange pierduta  poate pune in pericol viata pacientului.


Hematomul


Coagularea sangelui si acumularea acestuia pe sub piele poate duce la aparitia unui hematom. Acesta apare din cauza unui vas de sange care s-a rupt si se manifesta prin invinetirea pielii, dar si prin umflarea zonei respective. In mod normal hemoragia se opreste de la sine, iar hematoamele mici se absorb si se vindeca. Totusi, hematoamele mari nu se vindeca fara tratament de specialitate. Acesta se pot infecta provocand un abces sau se pot transforma in umflaturi care raman vizibile definitiv.


Cicatricile


Chiar daca sunt incizii mici, trebuie sa stii ca cicatricile sunt semne care iti vor ramane mereu pe piele. Cicatricile nu sunt neaparat un risc, ele fiind incluse mai degraba la categoria de dezavantaje, insa trebuie sa analizezi cat de mari vor fi semnele si daca esti dispus sa mergi pana la capat avand in vedere aceasta neplacere.


Leziuni al nervilor


In cazuri foarte rare, este posibil ca in urma operatiei sa fie lezati anumiti nervi care sa provoace amorteli, furnicaturi sau chiar stari de slabiciune si paralizie , in functie de zona operata. Aceste probleme pot fi tratate, dupa caz, de la sine sau cu ajutorul chirurgiei.


Reactii adverse la anestezie


Riscurile utilizarii anesteziei sunt destul de rare. Cu toate acestea, ele sunt prezente si se pot manifesta in cazul oricui. Reactiile adverse se manifesta prin stari de voma, greata sau dureri in gat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare