Frumusete & Ingrijire

#tratamente par gras #remedii par gras #par gras #masti home-made

Remedii care te scapa de parul gras

Parul gras este o problema frecvent intalnita, care nu doar ca da un aspect neplacut, dar favorizeaza si aparitia matretii. Poti scapa de aceasta neplacere inlaturand cauza principala a aparitiei problemei, secretia de sebum in exces, daca apelezi la remediile din natura, eficiente, ieftine si usor de folosit:

Otetul din mere

Folosit mai ales de bunicile noastre, otetul din mere este eficient in tratatrea acestei probleme. Pune intr-un lighean doua-trei linguri de otet din mere si aproximativ un litru de apa. De fiecare data dupa ce te speli pe cap, apeleaza la aceasta solutie, cu care iti masezi usor pielea capului, cateva minute. Iti va lasa un par moale, curat si mai stralucitor.

Lamaia

Sucul de lamaie inlatura eficient excesul de sebum de la nivelul scalpului, datorita proprietatilor astringente, ceea ce il face un remediu excelent pentru parul gras. Amesteca zeama de la doua-trei lamai potrivite cu o jumatate de litru de apa sau cu o jumatate de litru de ceai de coada-calului.

Dupa ce te speli pe cap, clateste-ti parul cu aceasta solutie. Tratamentul este recomandat de doua ori pe saptamana, pana cand problema dispare.

Aloe vera

O solutie eficienta este o masca de par obtinuta din doua lingurite de gel de aloe vera, pe care le amesteci cu trei-patru lingurite de iaurt degresat, fara grasimi. Aplica la radacina firului de par si lasa sa actioneze circa zece minute, apoi clateste-te cu apa calduta. Foloseste remediul timp de o luna, de doua ori pe saptamana.

Galbenusul de ou

Un alt remediu eficient care va readuce stralucirea firului de par, scapandu-l de aspectul imbacsit, este galbenusul de ou. Pune doua galbenusuri de ou intr-un bol si amesteca-le cu zeama scursa de la o lamaie. Aplica masca pe parul ud si lasa sa actioneze cinci minute, apoi clateste-te in mod obisnuit. Apeleaza la aceasta masca de doua ori pe saptamana.

Ceai negru

Acidul tanic care se gaseste in ceaiul negru are proprietatea de a reduce productia de sebum in exces, de aceea este ideal sa il folosesti ca sa scapi de parul gras. Fierbe un litru de apa si adauga doua pliculete de ceai negru, doua-trei picaturi de otet din mere, apoi lasa la infuzat cinci minute. Aplica pe scalp, dar si pe firul de par aceasta solutie, pe care o lasi sa actioneze aproximativ 10 minute, dupa care te clatesti cu apa calduta.

Sursa foto: fitandhappy.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare