Frumusete & Ingrijire

#dureri de dinti #probleme dentare #dinti sanatosi #medic stomatolog #dinti

Recomandarile stomatologului pentru o vacanta reusita

Ne pregatim cu nerabdare pentru vacanta, pentru concedii, la munte sau la mare, in tara sau in strainatate. In febra cautarilor de destinatii mai mult sau mai putin exotice, de obiective turistice si itinerarii deosebite, uitam sa bifam pe lista < to do> controlul stomatologic. 

Impachetam cu nerabdare, adaugand actele, cardurile, asigurarile, telefonul si alergam nerabdatori spre plajele insorite, potecile serpuite ale muntilor sau altarele de cultura ale lumii.

Si tocmai cand zambeam rapitor unui tanar chipes si muscam dintr-o inghetata, o durere cumplita fulgera pana in creier. Parca mai duruse mai demult, dar a trecut cu o fiola de algocalmin. Acum pare sa nu mai cedeze. In graba am uitat medicamentele si o farmacie nu-i de gasit!

Sau muscam cu pofta dintr-o piersica si dintele din fata se fractureaza in samburele tare al fructului, tocmai cand vis a vis o domnisoara traznet se arata interesata.

Dar cand dupa o noapte de durere de dinti si nesomn un obrajor dolofan se iveste, iar cel mai apropiat cabinet medical este departe?

Sa mai continui? As fi sadica, sau pesimista.

Si totusi se intampla! De ce ne temem cel mai tare, se intampla tocmai cand ne dorim cel mai putin.

De aceea, ca stomatolog recomand un control de rutina, mai putin dureros si mai ieftin decat urgentele platite in strainatate.

Medicul poate depista carii incipiente sau recidive de carie pe langa obturatile vechi, frumoase dar cu un lizereu galben-maroniu. Poate depista fisuri sau linii de fractura ale dintilor, focare dentare cu potential inflamator acut, pungi prodontale care sangereaza si se pot complica cu abcese parodontale, leziuni ale partilor moi cu potential cancerigen si lucrari protetice deficitare cu riscul de abcese si supuratii.

Daca este respectat programul de profilaxie poate ca nu gaseste nimic si atunci nu face decat un periaj profesional care sa redea stralucirea dintilor si poate o albire dentara, care sa puna in evidenta bronzul pielii, sau un tatuaj dentar sic care sa dea zambetului o nota aparte.

Credeti ca masina dumneavoastra merita o inspectie tehnica inainte de plecarea in vacanta pentru a nu avea surprize neplacute la drum lung?

Atunci si dumneavoastra meritati un control stomatologic de rutina pentru o vacanta linistita si lipsita de cheltuieli neprevazute.
N-ar fi pacat sa va stricati vacanta cu dureri de dinti si vizite la un stomatolog necunoscut cu care nu va prea intelegeti?

Si nu uitati sa puneti in bagaje periuta si pasta de dinti, periutele interdentare si ata dentara, apa de gura, analgezicele (algocalmin, nurofen, solpadeina) si un antibiotic (augmentin). Protejati buzele de razele solare si vant cu creme sau unguente pentru evitarea herpesului si daca stiti ca faceti herpes des, ar fi bine sa aveti Zovirax si bicarbonat de sodiu in trusa medicala. Bicarbonatul de sodiu il puteti folosi cu succes si in aftele bucale.

Bineinteles luati si buna dispozitie si veselia cat incape! Vacanta placuta!

Daca aveti intrebari despre problemele dentare, le puteti adresa doamnei Dr Stomatolog Lucy Visinescu, printr-un comentariu la acest articol.
Date de contact:
Tel 0744 68 76 65
email: lucy.visinescu@gmail.com
sector 1, Bucuresti

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare