Frumusete & Ingrijire

#sanatate #protectie solara #ingrijire piele #sfaturi protectie solara #expunere la soare

Protectia solara: 7 sfaturi de urmat

Daca vei intreba orice doctor care este principala masura de prevenire a ridurilor si cancerului de piele, iti va raspunde ca protectia solara este cea mai importanta. In sezonul cald, mai mult ca oricand, pielea este expusa razelor solare, iar aplicarea zilnica a cremelor cu factor de protectie este esentiala.

Din nefericire insa, simpla aplicare a cremelor de protectie nu este suficienta pentru a avea o piele sanatoasa. Iata ce trebuie sa stii despre protectia solara si lotiuni:

1. Foloseste creme cu factor de protectie 50. Cremele si lotiunile cu factor de protectie 50 blocheaza 98% din razele ultraviolete care ard pielea. O lotiune cu factor de protectie 50 blocheaza peste 99% dintre razele nocive. Totusi, eficienta acestor creme este data si de modul si frecventa cu care sunt aplicate.

2. Produsele de machiaj cu factor de protectie nu sunt suficiente. Aceste produse au un factor de protectie mic, astfel ca trebuie sa folosesti si creme si lotiuni speciale, concepute pentru protectia solara. In caz contrar, nu vei fi protejat de soare si de efectele nocive ale acestuia. In special daca petreci multe ore in aer liber este indicat sa folosesti creme cu factor de protectie ridicat.

3. Cremele cu factor de protectie trebuie reaplicate la fiecare 2 ore. Ingredientele active din cremele si lotiunile de protectie solara se descompun la soare. Pentru a proteja pielea, reaplica crema atunci cand ingredientele isi pierd eficienta, adica la fiecare doua ore si chiar mai des, daca transpiri sau inoti.

4. Cremele cu factor de proctectie 15 nu au niciun efect. Cremele si lotiunile cu factor de protectie 15 si mai putin nu protejeaza pielea de razele nocive ale soarelui si nu reduc riscul de cancer de piele.

5. Nu sta toata ziua la soare. Cremele si lotiunile cu factor de protectie solara nu sunt eficiente 100% nici in cele mai bune cazuri. Este astfel indicat sa respecti regulile de bun simt si sa stai la soare doar in orele indicate, sa folosesti lotiuni de protectie din abundenta, sa te hidratezi si sa stai la umbra in orele critice.

6. Aplica crema de protectie pe tot corpul. Atunci cand folosesti creme si lotiuni cu factor de protectie trebuie sa le aplici pe tot corpul, inclusiv pe fata, nas, gat, urechi sau buze.

7. Nu aplica crema pe plaja. Nu astepta sa ajungi la plaja sau la piscina ca sa aplici crema de protectie. Aplic-o cu 30 de minute inainte de a iesi afara, pentru ca pielea sa aiba timp sa absoarba ingredientele active.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului