Frumusete & Ingrijire

#greutate #greutate femei

Prietenele sunt de vina pentru obsesia femeilor pentru greutate

Prietenele tale cele mai bune te fac sa razi si sa te simti bine in orice situatie, indiferent daca tocmai te-a parasit iubitul sau ai fost promovata la serviciu. Insa, pe langa faptul ca iti ofera suport emotional, cele mai bune prietene iti pot transmite si propriile complexe despre corpul si imaginea lor.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Mount Allison din Sackville, Canada, femeile impart mai mult decat o farfurie de desert la o intalnire sau ultimele barfe despre colegul cel nou de la serviciu. Femeile impartasesc complexe similare despre modul in care isi percep propriul corp. De la greutatea corporala, pana la lipsa miscarii din rutina zilnica sau obiceiurile alimentare, cele mai bune prietene par sa imparta tot mai multe lucruri.


Discutiile despre greutate sunt contagioase

Care sunt insa consecintele acestui fenomen? Specialisti sunt de parere ca modul in care prietenele tale isi percep propriul corp este contagios, in special daca este un subiect important de conversatie.

In cadrul studiului, cercetatorii au analizat 75 de femei pe care le-au pus sa raspunda la intrebri despre cat de des discuta cu prietenele despre dieta, miscare si imagine corporala. Dupa ce au strans datele, cercetatorii au descoperit ca presiunile din partea celor mai bune prietene, legate de greutate si aspect exterior, joaca un rol semnificativ in felul in care isi percep propriul corp.

Cu cat femeile discuta mai mult despre greutatea lor, cu atat presiunile de a slabi si de a avea un trup zvelt sunt mai mari, indiferent de modul in care aratau la momentul respectiv. De asemenea, studiul sugereaza si faptul ca aceste discutii ofera foarte putine satisfactii femeilor si le fac sa isi piarda increderea in propria imagine.

Asadar, daca iti displac coapsele tale si le dezvalui acest secret si prietenelor tale, le poti face si pe ele sa creada ca au aceeasi problema.


Evita discutiile despre propriul corp cu prietenele tale

Specialistii care au realizat acest studiu au ajuns la concluzia ca femeile se influenteaza reciproc prin trei procese: presiunea acuta de a fi slabe, discutiile legate de acest subiect si propriile perceptii. Astfel, cercetatorii avertizeaza ca aceste perceptii au o influenta mult mai mare decat realitatea. Cu alte cuvinte, conversatiile nevrotice duc la nevroza.

Asadar, data viitoare cand te intalnesti cu prietenele tale, fa-ti un favor: evita discutiile despre greutate!


Sursa foto: zeldalily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare