Frumusete & Ingrijire

# hidratare piele #silueta #miscare fizica #tonifiere corp #ingrijire corp

Pregateste-ti corpul pentru sezonul costumelor de baie

Vara si vacanta se apropie cu pasi repezi si trebuie sa te pregatesti corespunzator pentru cea mai frumoasa perioada a anului. Fa mai multa miscare, renunta la alimentele nesanatoase si hidrateaza pielea.
 

Imbunatateste pozitia corpului


Pozitia buna a corpului este cea mai rapida si usoara metoda sa arati mai bine in bikini. De asemenea, vei arata chiar cu cateva kilograme mai putin. Atunci cand stai cocosat, vei arata mai scund, iar abdomenul mai rotund. Incearca sa iti pastrezi spatele si umerii drepti. In acest fel vei distribui greutatea corpului pe ambele solduri.
 

Fa mai multa miscare


Inainte de vacanta, cu cateva saptamani, incearca sa faci mai multa miscare. Chiar si mersul pe jos va face minuni asupra siluetei tale. Poti face mai multa miscare si acasa. Da muzica tare si danseaza. Mergi la cursurile de zumba sau renunta la lift.
 

Incearca flotarile


Atunci cand vrei sa iti lucrezi corpul mai intens incearca sa faci cateva flotari. Acest tip de exercitii este foarte complex si pune in miscare mai multe categorii de muschi. Incepe antrenamentul cu cateva flotari, dupa care mareste numarul lor.
 

Fa mai multe genuflexiuni


Pentru tonifierea fundului si a coapselor fa ateva genuflexiuni. Incepe usor, cu serii mici de genuflexiuni, dupa care maresti numarul seriilor. Ideal este sa ajungi sa faci 3 serii a cate 12 exercitii. De asemenea, pe masura ce te obisnuiesti cu acest exercitiu poti folosi si doua gantere.
 

Mergi la pilates


Pilates este o modalitate extrem de eficienta de a tonifia intreg organismul. In special spatele si abdomenul sunt partile corpului cele mai lucrate. Incearca sa mergi la cursurile de pilates de trei ori pe saptamana.
 

Redu caloriile


Pe langa miscare, este foarte important sa reduci si caloriile daca vrei sa arati senzational in costumul de baie. Renunta la grasimi, prajeli si dulciuri. De asemenea, este foarte important sa renunti si la painea alba, orez, paste sau pizza. Incearca alimente sanatoase, multe fructe si legume.
 

Consuma mai multe proteine


Alimentele bogate in proteine si fibre ajuta la incetinirea pocesului digestiv. Rezultatul este ca stomacul tau se va simti plin mult mai rapid. Astfel, va trimite un mesaj creierului ca nu mai are nevoie sa manance mai mult. Astfel, vei fi mult mai satul cu mai putine calorii. Proteine pure se gasec in carnea slaba de pui, curcan, peste, lactate degresate, oua.

Ai grija la salate


Legumele sunt extrem de sanatoase, insa atunci cand prepari salate incearca sa renunti la sosurile grase, crutoane sau fasiile de bacon crocant. Aceste alimente sunt bogate in grasimi si saruri, care se vor depune imediat. Alege salate sanatoase cu sosuri usoare, pe baza de iaurt degresat.
 

Alege alimente bogate in fibre


Pe langa faptul ca reduc apetitul alimentar, fibrele previn constipatia si balonarea. Prin consumul de alimente bogate in fibre, abdomenul tau va deveni mult mai plat. Ai grija insa sa introduci fibrele treptat in alimentatia ta. Unele legume, precum fasolea, favorizeaza balonarea. Alege fructe, legume, radacinoase si cereale integrale.
 

Hidrateaza pielea


Pe langa dieta si miscare, este foarte important ca pielea ta sa fie bine hidratata. In fiecare seara, dupa dus, aplica o cantitate generoasa de crema hidratanta. De asemenea, o data pe saptamana este indicat sa exfoliezi pielea de pe intreg corpul. De asemenea, incearca sa folosesti din timp, chiar daca nu mergi la plaja, creme si lotiuni cu factor de protectie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare