Frumusete & Ingrijire

#deodorant #transpiratie #alaun #piatra de alaun

Piatra de alaun, deodorant 100% natural

Vrei sa scapi de transpiratie, insa te sperie povestile care circula despre riscul de cancer la san, cauzat de aluminiul din deodorante? Piatra de alaun este un produs 100% natural, hipoalergenic, cunoscut inca din antichitate, care detine proprietati antibacteriene, astringente si hemostatice.

Formata din saruri minerale de potasiu, alaunul nu prezinta pericole pentru sanatate. Piatra de alaun este practic o sare de culoare alb-translucid, din sulfat de potasiu si de apa de cristalizare.

In comert, exista piatra de alaun naturala si piatra de alaun sintetica. Piatra de alaun naturala este cunoscuta sub numele de „potassium alum”. Piatra de alaun sintetica este declarata ca fiind „ammonium alum”. Este foarte important insa sa utilizezi o piatra de alaun naturala pentru a beneficia de proprietatile curative. Tocmai de aceea, citeste foarte bine eticheta produsul pe care vrei sa-l cumperi.

 

Proprietatile benefice ale pietrei de alaun

 

Proprietatile si caracteristicile pietrei de alaun sunt numeroase. Acest produs poate fi folosit cu succes ca deodorant impotriva transpiratiei, ca dezinfectant in caz de taieturi, mai ales dupa barbierit, dar si ca tratament eficient impotriva aftelor bucale.

Efect antiperspirant . Piatra de alaun previne si neutralizeaza mirosurile urate ale corpului, depunand deasupra pielii o pelicula fina salina. Aceasta regularizeaza transpiratia strangand practic porii pielii si combate bacteriile care cauzeaza mirosul urat. Piatra de alaun limiteaza asudarea, asigurand o senzatie de prospetime si curatenie pe parcursul unei zile intregi.

Efect de calmare. Piatra de alaun este recomandata in special persoanelor care au pielea sensibila, dupa epilare de exemplu. Se utilizeaza cu succes in tratarea ciupiturilor de insecte pentru a evita aparitia senzatiilor neplacute.

Efect astringent. Piatra de alaun are o putere astringenta foarte mare si stimuleaza contractia tesuturilor si a vaselor de sange, care stimuleaza coagularea sangelui. Poate fi folosita si in tratarea cosurilor, de catre persoanele cu tenul seboreic.

Efect hemostatic. Piatra de alaun este utila pentru a stopa micile sangerari provocate de diverse taieturi sau pentru a trata o afta. Dupa barbierit, folosirea acestui produs ajuta la evitarea firelor de par crescute sub piele, iar datorita actiunii sale coagulante previne sangerarile dupa taieturile cu lama.

Proprietatile cicatrizante, antiseptice, antiperspirante sau hemostatice ale pietrei de alaun se datoreaza calitatilor bacteriostatice ale alaunului (impiedica dezvoltarea bacteriilor).

Sursa foto: pierre-alun.com

Deoarece este un produs hipoalergic, piatra de alaun este perfect tolerata de majoritatea persoanelor, chiar si de cele cu pielea sensibila.

Un alt avantaj al pietrei de alaun este acela ca nu interactioneaza cu parfumul, deoarece nu are niciun miros. Insa, daca doresti o anumita aroma, poti umidifica piatra cu o picatura de ulei esential.

 

Cum se utilizeaza piatra de alaun?

 

Acest compus mineral lasa deasupra pielii o pelicula invizibila de saruri minerale, stopand astfel dezvoltarea bacteriilor responsabile de mirosurile urate. Utilizarea cea mai frecventa a pietrei de alaun este cu scop de deodorant.

Pentru a folosi piatra de alaun ca si deodorant, este suficient sa o aplici pe pielea umeda, in zonele in care transpiri abundent (axile, picioare, palme etc), deoarece piatra este solubila in apa. O alta posibilitate este sa umezesti piatra, dupa care sa o aplici pe pielea uscata.

 

Alte avantaje ale pietrei de alaun

 

  • Piatra de alaun se gaseste sub forma de baton de 60-70 g si are o durata de utilizare zilnica de peste 6 luni. Produsul se gaseste la magazinele plafar sau la unele farmacii si costa in jur de 20 de lei;
  • Este usor de folosit si nu lasa urme pe haine;
  • Piatra de alaun se poate gasi si in produsele cosmetice (stick sau spray). Citeste cu atentie eticheta, aceasta ar trebui sa contina termenul „potassium alum”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare