Frumusete & Ingrijire

#igiena orala #periaj dinti #periuta interdentara #frumusete dinti

Periuta interdentara - cum se foloseste si la ce ajuta

Iti doresti o igiena orala ireprosabila? Periajul obisnuit nu este suficient in aceste sens. Alaturi de apa de gura si ata dentara, periutele interdentare sunt accesorii care nu trebuie sa lipseasca din trusa pentru ingrijirea danturii.

Ce este periuta interdentara si la ce foloseste

Periuta interdentara este o periuta alungita, de dimensiuni mici, care se foloseste in spatii dintre dinti, acolo unde se aduna resturi de alimente pe care nu le poti elimina intotdeauna cu periuta de dinti. Periuta interdentara elimina resturile de alimente, dar mai ales tartrul care se depune in spatiile dintre dinti.

Cu cat vei folosi mai des o periuta interdentara, cu atat detartrajele si periajele profesionale vor fi mai putin necesare si cu atat medicul stomatolog va trebuie sa lucreze mai putin la dantura ta.

Periuta interdentara este necesara, fie ca ai o dantura perfecta si vrei sa o pastrezi asa, fie ca suferi de anumite afectiuni si este predispus riscului de gingivita sau paradontoza.

Cum sa alegi periuta interdentara

Daca este prima oara cand folosesti periuta interdentara, trebuie sa selectezi cea mai mica dimensiune, adica mai mica de 0.4 mm). Dintii tai nu sunt obisnuiti cu un astfel de tratament, asa ca trebuie sa incepi cu o periuta care sa nu fie deranjanta pentru dantura ta.

Cum sa folosesti periuta interdentara

Medicii sustin ca cel mai bine este sa folosesti periuta interdentara inmuiata in putina pasta de dinti, insa aceasta poate fi utilizata si simpla. Poti incerca ambele variante pentru a vedea care ti se potriveste cel mai bine.

Pentru inceput, ai putea avea o senzatie neplacuta cand introduci periuta interdentara intre dinti, insa cu timpul te vei obisnui. De asemenea, este foarte posibil ca gingiile tale sa sangereze pentru ca nu sunt obisnuite cu un astfel de tratament, dar si pentru ca in zona respectiva se afla foarte multe bacterii si tartru. In maxim doua saptamani de periaj zilnic, sangerarile ar trebui sa dispara.

Introdu periuta in spatiile interdentare si realizeaza miscari de inainte si inapoi.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare