Frumusete & Ingrijire

#imbatranire prematura #ingrijire piele

Obiceiurile ce iti deterioreaza prematur pielea

O piele cu un aspect sanatos si stralucitor poate fi visul oricarei femei. Exista insa destule obiceiuri, aparent inofensive, care pot afecta serios pielea, contribuind la imbatranirea prematura a acesteia. Fumatul, expunerea prelungita la soare, o dieta neechilibrata bazata pe multe dulciuri, un stil de viata nesanatos, stresul, anxietatea, o rutina inadecvata de ingrijire a pielii reprezinta cateva dintre obiceiurile rele care pot avea efecte secundare, nocive, asupra pielii.

1. Expunerea la soare

Stiai ca razele ultraviolete sunt responsabile pentru 80% din cazurile de imbatranire prematura? De fapt razele UV nu-ti coloreaza frumos doar stratul exterior al pielii, ci patrund mult mai adanc, deteriorand stratul de colagen si deshidratand pielea. Este foarte important sa constientizezi acest lucru si sa acorzi atentia cuvenita protectiei solare pentru a evita efectele imbatranirii provocate de soare care poate detemina aparitia ridurilor, pistruilor, diverselor pete inestetice, si chiar a cancerului de piele. Aplica intotdeauna cantitati generoase de creme sau lotiuni de protectie solara, de preferat cu 30 de minute inainte de a te expune la soare. Cu toate acestea, evita soarele intre orele 10 si 16.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare