Frumusete & Ingrijire

#colagen #imbatranire prematura #imbatranirea pielii #riduri # reducerea ridurilor #piele ferma

Modalitati surprinzatoare de a reduce ridurile

O piele frumoasa, ferma si tanara este cartea de vizita a oricarei persoane. Odata cu trecerea timpului, ridurile reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme cu care o persoana se confrunta. Pentru a preveni si intarzia aparitia acestora este foarte important sa acordam pielii o atentie speciala.

Iata ce poti face pentru a reduce ridurile:
 

Dormi pe spate


Somnul in anumite pozitii noapte dupa noapte duce la asa numitele "linii de somn", riduri si linii fine care apar pe piele si care nu dispar atunci cand te trezesti. Somnul pe o parte mareste riscul de riduri pe obraji si barbie, in timp ce somnul cu fata in jos favorizeaza aparitia ridurilor pe frunte.

Pentru a reduce formarea ridurilor, cel mai bine este sa dormi pe spate.
 

Consuma mai mult peste


Un alt lucru pe care il poti face pentru reducerea ridurilor este sa consumi mai mult peste, in special somon. Somonul este o sursa excelenta de proteine, esentale pentru o piele sanatoasa, si acizi grasi omega 3.

Acizii grasi omega 3 hidrateaza si hranesc pielea, care se mentine ferma, sanatoasa si tanara pentru un timp indelungat. In acest fel sunt reduse si ridurile si liniile fine.
 

Poarta ochelari de vedere


Miscarile faciale repetitive, precum mijirea ochilor, suprasolicita muschii faciali si duc la formarea de riduri la suprafata pielii. Daca ai probleme de vedere , este foarte important sa porti ochelari de vedere.

De asemenea, atunci cand soarele este puternic, foloseste ochelari de soare, care protejeaza pielea din jurul ochilor si previn formarea de riduri.
 

Foloseste produse cosmetice pe baza de acizi alpha hydroxy


Acizii alpha hydroxy sunt acizi naturali din fructe care au numeroase beneficii asupra pielii. Indeparteazaa stratul de celule moarte de la suprafata pielii, reduc aparitia liniilor fine si a ridurilor, in special a acelora din jurul ochilor. Aceste substante stimuleaza si productia de colagen, care mentine pielea ferma.
 

Consuma cacao


Cacaoa contine cantitati mari de flavonoide care protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor solare. Imbunatateste circulatia sangelui catre celulele pielii, hidrateaza pielea si confera pielii un aspect matasos.
 

Nu exagera cu spalatul fetei


Apa de la robinet priveaza piele de uleiurile naturale pe care le produce si care o hranesc. Acest lucru favorizeaza aparitia ridurilor si liniilor fine de expresie. Daca iti speli fata prea des, aceste uleiuri sunt indepartate total.

Pentru a evita deshidratarea si aparitia ridurilor, atunci cand iti speli fata este indicat sa folosesti sapunuri sau lotiuni de curatare care contine substante hidratante.
 

Foloseste produse cosmetice pe baza de vitamina C


Vitamina C mareste productia de colagen, protejeaza impotriva razelor ultraviolete UVA si UVB, corecteaza problemele de pigmentare si imbunatateste aspectul tenului cu probleme inflamatorii. Astfel, pentru o piele tanara si ferma, este important sa folosesti produse cosmetice care contin acid L-ascorbic, care protejeaza pielea si previne ridurile.
 

Consuma mai multa soia


Soia protejeaza si vindeca numeroase afectiuni ale pielii produse de expunerea excesiva la soare. Suplimentele alimentare pe baza de soa imbunatatesc structura pielii si confera fermitate dupa doar sase luni de folosire.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului