Frumusete & Ingrijire

#femei #alcool #energie #odihna #ingrijire #aspect

Miercurea, ziua in care femeile arata cel mai rau

Miercuri, ora 15.30. Pentru femei, aceasta combinatie este fatidica, deoarece nivelul scazut de energie si efectul intarziat al alcoolului consumat in timpul weekendului isi pun amprenta asupra aspectului fizic. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de o companie de produse antiimbatranire.

Potrivit expertilor in cosmetica ai brandului St. Tropez, specializat in produse antiimbatranire si de bronzare, miercurea este ziua in care nivelul de energie scade, stresul de la locul de munca este la cote inalte si tot acum sunt resimtite si efectele petrecerilor si consumului de alcool din timpul weekendului.

Studiul arata ca una din zece femei percepe ziua de miercuri ca fiind cea mai stresanta zi a saptamanii. In schimb, femeile care au participat la studiu au declarat ca joia este ziua in care cel mai probabil vor face sex. Acesta este si motivul pentru care mai mult de jumatate dintre femei sunt de parere ca vinerea este cea mai buna zi a saptamanii.

Studiul arata ca un sfert dintre femei sunt stresate de mai multe ori in timpul saptamanii, iar una din cinci femei recunoaste ca miercurea nu isi ia pauza de masa. Prin urmare, multe femei sunt tentate sa fac pauze scurte, in care sa consume alimente interzise, precum ciocolata sau snacks-uri, care sa le ofere energie.

Nichola Joss, expertul in cosmetica si angajat St. Tropez, sustine ca majoritatea femeilor care a participat la studiu arata cel mai rau in ziua de miercuri, la ora 15.30.

Sexul contribuie la starea de bine a unei femei

Specialistul este de parere ca viata sexuala isi pune amprenta asupra modului in care o femeie se simte. Foarte multe femei spun ca o viata sexuala activa le ajuta sa se simta tinere si sa isi pastreze aspectul proaspat.

Studiul realizat de compania de cosmetice arata ca, dupa nivelul scazut energie inregistrat miercurea, joia este ziua in care se simt mai predispuse la intalniri amoroase si sex.

Alcoolul afecteaza aspectul general al femeilor

Alcoolul isi face resimtite efectele abia dupa cateva zile de la consum. Peste 45% dintre femeile care au participat la studiu au declarat ca in weekend consuma alcool, acasa sau la petreceri.

Concret, este nevoie chiar si de 72 de ore pentru ca efectele alcoolului sa fie vizibile, astfel ca, cel mai probabil, femeile vor resimti excesele din weekend abia miercuri.

Odihna insuficienta imbatraneste pielea

Un alt factor care afecteaza aspectul fizic al unei femei este si lipsa somnului. Socul revenirii la serviciu, dupa zilele libere de weekend, afecteaza calitatea somnului si procesele hormonale. Mai mult de 35% dintre femei au declarat ca in noaptea de luni se odihnesc cel mai putin.

Lipsa somnului afecteaza aspectul fizic si starea psihica chiar si dupa 48 de ore, astfel ca femeile care nu au dormit bine luni noapte isi observa starea proasta pe chip miercuri dupa-amiaza.

Pentru a se bucura pe deplin de beneficiile antiimbatranire ale somnului, este bine ca femeile sa doarma intre 7 si 8 ore pe noapte. Somnul insuficient are un impact major asupra pielii, care nu are timpul necesar pentru procesul de reintinerire celulara.

Demachierea este esentiala pentru o piele frumoasa

Tot studiul mai arata ca, la mijlocul saptamanii, femeile sunt mai tentate sa renunte la ritualurile de ingrijire a pielii. Specialistii avertizeaza ca demachierea este esentiala pentru o piele frumoasa si stralucitoare.

Chiar daca nu sunt machiate, femeile trebuie sa se demachieze pentru a indeparta praful si mizeriile adunate in timpul zilei.

Sursafoto://www.dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare