Frumusete & Ingrijire

#procedura mezoterapie #mezoterapia #intinerire ten #tratamente infrumusetare #ten #beneficii mezoterapie

Mezoterapia, procedura care reda sanatatea si frumusetea pielii

Mezoterapia este o procedura minim-invaziva folosita pentru a intineri, a hrani si a hidrata pielea. Aceasta stimuleaza productia de colagen si elastina. Tratamentul consta in injectarea unor substante cu rol terapeutic direct in celulele pielii, cu ajutorul microinjectiilor.

Procedura, care a fost utilizata pentru prima data in Franta, in urma cu mai bine de 30 de ani, poate fi folosita atat pentru ten (mezoterapie de rejuvenare), dar si impotriva celulitei, pentru reducerea depozitelor de grasime sau pentru regenerarea parului. Mezoterapia poate fi realizata prin terapie fara ac sau prin terapie cu ac, situatie in care substantele active se introduc cu o seringa sau cu ajutorul unui pistolet special in piele, sub anestezie locala.

Ce presupune mezoterapia de rejuvenare

In timpul procedurii de mezoterapie, sunt injectate substante active, printre care vitamine, minerale, aminoacizi sau acid hialuronic in celulele pielii. Sunt tratate zonele cu probleme, in special cele ale tenului, de la riduri, pana la pielea uscata si imbatranita, dar metoda poate fi folosita si nivelul pielii de pe maini si de pe gat.

Substantele care urmeaza sa fie injectate in piele sunt stabilite in functie de nevoile fiecarei persoane in parte. In cazul mezoterapiei de rejuvenare faciala, aceste substante vor stimula regenerarea celulelor si le va hrani in profunzime, iar in urma tratamentului pielea isi va recapata elasticitatea si va deveni mai ferma. Este o metoda eficienta de a scapa de riduri.

O sedinta dureaza aproximativ 30 de minute

In urma procedurii, care dureaza aproximativ o jumatate de ora, nu vor ramane cicatrici, dar zona care a fost supusa tratamentului se poate inrosi, pentru cateva zile. Sunt recomandate trei-patru sedinte, in decursul a doua sau patru saptamani, apoi sedintele se vor repeta de cateva ori pe an.

Cum se face mezoterapia pentru reducerea grasimii corporale

In cazul mezoterapiei pentru inlaturarea grasimii de pe corp, in zonele cu probleme sunt introduse, subcutanat, amestecuri de substante active, care topesc grasimea. De obicei, este nevoie de doua-patru injectii, la intervale de doua-patru saptamani, insa numarul lor poate creste, in functie de suprafata de pe corp afectata de grasimi.

In cazul procedurii ipotriva celulitei, este nevoie de trei-patru sedinte o data la trei-patru saptamani.

Sursa foto: groupon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare