Frumusete & Ingrijire

#epilare definitiva #epilare cu ceara #epilare cu lama

Metode traditionale de epilare

Vara se apropie, ceea ce inseamna ca este timpul sa ne intoarcem la rutina de indepartare a parului nedorit. Nimeni nu vrea sa rateze o escapada spontana la mare sau la piscina, sau ocazia de a purta o rochita scurta la un eveniment. Toate femeile stiu ca pastrarea pielii fine in zonele potrivite, nu este un lucru tocmai usor de realizat. Aproape toate metodele de epilat ofera un oarecare disconfort: de ex. epilatul cu lama face firul de par mai gros si ii accelereaza cresterea, epilatul cu un aparat de epilat care smulge firele de par, le determina sa creasca sub piele, iar epilatul cu ceara poate fi dureros si poate irita pielea.

Epilarea profesionala cu ceara

Ceara incalzita este aplicata pe zona si indepartata tragand in directia opusa cresterii firelor de par, tragand astfel firele de par din radacina. Aceasta metoda de epilare este ideala pentru picioare, subrat, linia bikinilor, si functioneaza exceptional pentru persoanele cu par mai inchis la culoare. Partea buna a acestei metode de epilare este ca indeparteaza temporar firele de par, cu o medie de crestere de pana la 3 saptamani, pielea ramanand fina intre 2 si 6 saptamani, in functie de tipul si grosimea firului de par.

Partea rea a acestei metode este ca parul trebuie lasat sa creasca destul de mult, pentru ca epilarea sa aiba efect. Firul de par trebuie sa fie suficient de mare pentru ca ceara sa il prinda si sa-l traga din radacina. Costurile pentru epilarea cu ceara nu sunt foarte mari, insa pe termen lung, daca faceti un calcul, iesiti mai bine la pret daca achizitionati un aparat de epilat cu ceara. Alegeti un salon care foloseste ceara de calitate, pentru ca asta inseamna mai putina durere, si mai multe benificii pientru pielea dumneavoastra. Daca achizitionati un aparat de epilat cu ceara ieftin, incercati sa luati rezerve de ceara de inalta calitate, care contin uleiuri naturale.

"In timpul sarcinii, dar mai ales in ultimul trimestru de sarcina, pielea ta este mult mai sensibila si predispusa la iritatii, dar in acelasi timp vei tolera mai greu durerea din timpul unei sedinte de epilat - o durere intensa in ultima parte a sarcinii poate provoca contractii, ce pot declansa o nastere prematura. De aceea, specialistii au ajuns la concluzia ca te poti epila cu ceara in timpul sarcinii, dar e bine sa eviti sa faci acest lucru in cel de-al 3 lea trimestru." (sursa). 

Epilarea cu lama

Epilarea cu lama este o metoda foarte rapida, nedureroasa, necostisitoare, si va ofera o piele fina exact atunci cand aveti nevoie. Daca folositi si o crema de ras speciala, veti avea o piele fina si hidratata. Insa, toata lumea stie, ca nu este o alegere tocmai potrivita, avand in vedere ca firul de par creste rapid. Daca nu puteti renunta la epilarea cu lama, puteti folosi geluri inhibatoare, care nu doar catifeleaza pielea dupa ras, dar si ajuta la incetinirea cresterii firelor de par, si reduc densitatea acestora daca sunt folosite cu regularitate.

Cremele depilatorii

Cremele depilatorii contin chimicale care slabesc firul de par, pentru ca apoi sa poata fi indepartat usor, doar prin stergere cu un prosop. Aceasta metoda poate fi efectuata acasa, nu este costisitoare, si promite o crestere mai lenta a firelor de par decat epilarea cu lama. Argumentele contra pentru aceasta metoda sunt ca produsele contin chimicale care pot irita pielea sensibila, mai ales in zonele delicate. Cremele depilatorii sunt faimoase pentru mirosul lor neplacut, si pot determina cresterea firelor de par pe sub piele.

Publicitate

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare