Frumusete & Ingrijire

#acid hialuronic #buze #operatii estetice #marire buze

Marirea buzelor cu acid hialuronic - ce trebuie sa stii inainte?

Acidul hialuronic este o substanta care se regaseste in mod natural in organism, insa chirurgii plasticieni o exploateaza in scopuri estetice, pentru marirea volumului buzelor sau pentru indepartarea ridurilor. Inainte de a apela la aceasta tehnica de dermatologie cosmetica, este important sa stii ce presupune si mai ales, care sunt riscurile la care te expui!


Ce presupune procedura de marire a buzelor cu acid hialuronic?

Marirea buzelor se face prin injectarea unei doze de acid hialuronic stabilite de catre medic, in functie de cat de voluminoase vrei sa fie acestea. Tratamentul se aplica in cadrul primei consultatii, necesitand una sau mai multe injectii, iar efectul estetic se mentine intre 4 si 8 luni. In general, procedura trebuie repetata dupa aproximativ 6 luni.

Dupa injectarea acidului, este important sa eviti expunerea zonei la surse de caldura (apa ferbinte, soare etc.).


Care sunt efectele adverse si posibilele complicatii ale procedurii?

Chiar daca este o interventie medicala minim invaziva, injectarea cu acid hialuronic nu este lipsita de efecte adverse. Indiferent ca injectia se face in buze sau in alte zone ale corpului, pentru indepartarea imperfectiunilor, exista o serie de efecte secundare postinterventie, care in general dispar in cateva ore sau zile:

  • inrosire locala;
  • vanatai;
  • umflare locala.

Printre complicatiile sau efectele nedorite care apar in urma injectarii cu acid hialuronic in buze, dar care sunt destul de rare, se numara:

  • deplasarea substantei in zone adiacente;
  • posibile asimetrii, care necesita corectare ulterioara.

In general insa, acidul hialuronic este bine tolerat de organism si este lipsit de efecte secundare majore, care pot da nastere infectiilor sau complicatiilor grave de sanatate. Se elimina in mod natural din corp, dupa maximum un an de la injectare.


Exista contraindicatii ale procedurii?

In ciuda faptului ca este o procedura estetica simpla si fara riscuri pentru sanatate, exista o serie de persoane care nu pot recurge la marirea buzelor prin injectarea de acid hialuronic. Printre acestea, se numara:

  • persoanele alergice la anumite substante din injectie;
  • femeile insarcinate sau care alapteaza;
  • persoanele care urmeaza tratamente cu antiinflamatoare, antiagregante sau anticoagulante etc.

Sursa foto: pagesdor.be

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare