Frumusete & Ingrijire

#unghii #ingrijire unghii #unghii picioare

Ingrijirea unghiilor de la picioare in 4 pasi

Unghiile de la picioare sunt adesea predispuse la aparitia ciupercilor din cauza bacteriilor. Daca nu sunt curatare si ingrijite in mod corespunzator, unghiile de la picioare pot dezvolta infectii greu de tratat. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii respecti pentru o ingrijire eficienta a unghiilor si degetelor de la picioare.

1 Spala unghiile


Foloseste o perie speciala pentru unghii (pe care sa o utilizezi doar pentru unghiile de la picioare) si un sapun antibacterian. Sapuneste bine picioarele si apoi curata unghiile si degetele cu ajutorul periei.

De asemenea, la final poti scufunda picioarele intr-un litru de apa calda in care ai turnat o ceasca cu otet alb. Acest lucru va dezinfecta unghiile si te va proteja impotriva infectiilor si a ciupercilor.

Acorda o atentie speciala unghiilor in timpul dusului si nu te baza pe faptul ca daca picioarele tale stau in apa pe toata durata dusului, unghiile tale vor fi curate.

Nu uita ca pielea picioarelor si unghiile sunt sufocate zilnic, cel putin cateva ore, in sosete si pantofi.

2 Pastreaza unghiile scurte

Picioarele tale sunt expuse adesea la praf si transpiratie, adica doua ingrediente care sunt de baza in formarea bacteriilor.

Desi femeile au tendinta sa isi lase unghiile de la picioare lungi pentru a arata bine in sandale, medicii recomanda taierea unghiilor cat sa poate de scurte. Astfel, previi depozitarea rezidurilor de murdarie sub unghiile lungi.

3 Taie colturile

Foarte multe persoane taie unghiile si ignora total colturile laterale care intra in piele si care duc la aparitia puroiului si a infectiilor. Dupa ce inmoi picioarele in apa calda cu sapun si tai unghiile, taie colturile cu un cleste special pentru pedichiura. Dezinfecteaza apoi zona cu alcool medicinal.

4 Hidrateaza unghiile

Imediat dupa dus, aplica cate o picatura de ulei (ulei de masline, ulei de galbenele, de germeni de grau sau vitamina A uleioasa) pe fiecare unghie in parte si apoi maseaza uleiul astfel incat sa penetreze cat mai bine unghia. Nu este nevoie sa stergi excesul de ulei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare