Frumusete & Ingrijire

#imbatranire #piele #acid hialuronic #colagen #ten #riduri

In vara aceasta, se poarta ... tenul tanar!

Procesul de imbatranire al pielii este genetic programat si debuteaza intr-un mod aproape insesizabil in jurul varstei de 25-30 de ani. Reinnoirea celulara incetineste, pielea isi pierde din elasticitate si fermitate, iar ridurile incep sa apara. Zonele cele mai „afectate” sunt conturul ochilor si al buzelor.

 

Dusmanii pielii

Imbatranirea cutanata este accelerata de soare, vant, frig, poluare, tutun, alcool, anumite medicamente care antreneaza producerea radicalilor liberi. Se numesc „ radicali liberi ” atomii care, produsi in numar foarte mare de catre radiatiile UV, poluare, tutun si alcool, dezorganizeaza celulele si antreneaza imbatranirea pielii , precum ridurile. Modificarile hormonale din perioada menopauzei actioneaza si ele negativ asupra pielii, acesta se usuca si se subtiaza.

Gesturile cheie

Demachierea, hidratarea, oxigenarea si protejarea impotriva soarelui sunt gesturile indispensabile indiferent de varsta. In jurul varstei de 20 de ani, este bine sa previi ridurile exfoliindu-ti pileea o data pe saptamana si hranindu-ti conturul ochilor cu o crema specifica.

In perioada varstei de 35 de ani este timpul sa folosesti creme anti-rid si creme de noapte. In jurul varstei de 40-50 de ani, este indicat sa limitezi efectele modificarilor hormonale hranindu-ti pielea si reactivandu-ti actiunea lipidica. Produse pe baza de soia sau alge sunt extrem de indicate, ca si suplimentii nutritionali. O alimentatie echilibrata , bogata in vitamine, in oligoelemente si in acizi grasi este de fapt esentiala frumusetii pielii.

„Substantele” anti-rid

Acizii de fructe au o actiune exfolianta care permite pastrarea stralucirii pielii. Insa, trebuie sa-i utilizati cu prudenta, caci pot accelera sensibilizarea si implicit imbatranirea pielii. Antioxidantii (in special vitaminele E, c si betacarotenul) neutralizeaza radicalii liberi si amelioreaza suprafata pielii.

Ceramidele sunt lipide care retin umiditatea si stabilizeaza structura pielii. Retinolul, derivat din vitamina A, stimuleaza reinnoirea celulara si atenueaza micile riduri, de aceea este ideal pentru prevenire.

Medicina estetica

Tehnica de umplere consta in injectarea unor produse care umplu pielea acolo unde au aparut ridurile. Aceste produse de origine vegetala se absorb in organism, de aceea pentru un efect de durata injectiile trebuie sa se repete. Injectata cu ajutorul unui ac foarte fin in mijlocul ridului, in derma, colagenul permite umplerea ridurilor.

Acidul hialuronic amelioreaza pentru 3 pana la 12 luni ridurile fruntii, ridurile din coltul ochiului, ridurile din jurul nasului si gurii. Acidul hialuronic este o substanta transparenta prezenta in epiderma care umple (impreuna cu alte substante) spatiile libere dintre fibre. Se gaseste in cantitate foarte mare in tot organismul si dispare cu trecerea timpului.

Botoxul se foloseste in general la etajul superior al fetei: ridurile de la frunte, ridurile verticale dintre sprancene, ridurile de la coltul ochiului, impiedicand astfel muschii de expresie ai fetei sa se contracte. Se pot face si in jurul gurii si la nivelul barbiei, dar cu siguranta va afecta zambetul.

 

Laserul CO2 elimina ridurile de la nivelul pleoapelor si de la nivelul zonei „laba de gasca”.

Tehnica firului de aur consta in introducerea unui fir de aur sub piele pentru a stimula fabricarea colagenului.

Peelingul chimic consta in arderea superficiala a pielii pentru a elimina celulele moarte si regenerarea actiunii celulare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare