Frumusete & Ingrijire

#teste veneris #testare boli venerice #veneris #boli venerice #veneris.ro

Ghidul meu de sanatate intima

Fiecare femeie isi doreste sa traiasca din plin si sa se bucure de tot ce viata are sa-i ofere mai frumos. Ne dorim sa fim iubite, sa fim parte a unui cuplu sau sa avem o familie fericita, o cariera de succes, ne dorim sa fim libere, sa experimentam, sa ne simtim bine si sa aratam superb in fiecare zi.

Uneori, insa, confortul vietii noastre are de suferit atunci cand sanatatea intima ne este afectata si, in acelasi timp, de ingrijorarea care vine odata cu intrebarea „Ce ar putea sa fie?”. Pana gasim raspunsul la preocuparea noastra, aceste probleme ne afecteaza calitatea vietii, armonia interioara si armonia vietii de cuplu.

Echilibrul zonei intime este usor de perturbat. Pe langa tulburarile hormonale sau metabolice, oboseala si stresul, cel mai adesea, sanatatea zonei intime este influentata de factori externi: igiena, stilul de viata, medicatia, viata sexuala.

Astfel, primul pas este prevenirea infectiilor intime. Exista cateva lucruri esentiale pe care le poti face pentru sanatatea si confortul tau intim. in primul rand, informeaza-te, afla cat mai multe despre corpul tau, afla cum si in ce conditii te pot afecta infectiile intime. Acorda o atentie deosebita igienei zilnice, ocoleste produsele de igiena parfumate, spermicidele, gelurile lubrifiante si alege o lenjerie intima lejera, din bumbac. De asemenea, limiteaza folosirea tampoanelor interne si evita spalaturile vaginale prea dese. si, bineinteles, adopta o viata sexuala responsabila si protejata. Folosirea prezervativului este cea mai sigura si eficienta cale de a evita infectiile intime si schimburile bacteriene dintre parteneri.

In acelasi timp, e foarte important sa stii ca modificarea pH-ului vaginal si inmultirea necontrolata a florei microbiene conduc la infectii vaginale care de multe ori nu au simptome evidente. De aceea, al doilea pas pentru sanatatea ta intima este testarea frecventa a pH-ului vaginal folosind testul de pH pentru infectii vaginale. Daca pH-ul vaginal nu este in limitele normale (3.8-4.5), acest lucru indica prezenta unei infectii. in acest caz, trebuie sa aflam cat mai repede cauza infectiei, ca sa putem trata in mod eficient.

Dar poate cea mai frecventa infectie care apare preponderent la femei - si intr-un procent mai mic si la copii si barbati - este infectia urinara, cunoscuta si sub numele de cistita. Simptomele sunt bine cunoscute – usturimi la urinare si nevoia de a urina frecvent – dar ceea ce nu stim este ca infectia urinara poate fi asimptomatica si daca o descoperim prea tarziu, ne poate afecta rinichii. Prin urmare, la primele semne de disconfort, e bine sa te testezi pentru depistarea infectiei urinare cu testul Veneris, singurul test cu 4 parametri ce permite identificarea atat a cistitei, cat si a afectiunilor mai grave ale rinichilor.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cele mai frecvente infectii intime cu care ne confruntam, intalnite in aproximativ 90% din situatii dupa cum ne spun statisticile, sunt: vaginita bacteriana (gardnerella vaginalis), trichomoniaza (trichomonas vaginalis) si candidoza (candida albicans). Este, insa, foarte dificil sa-ti dai seama care dintre cele trei infectii este responsabila pentru disconfortul tau, pentru ca simptomele sunt, de multe ori, aceleasi: modificarea secretiilor (in termeni de aspect, consistenta sau culoare), mirosul neplacut, iritatii, usturimi si mancarimi. De aceea, al treilea pas pentru sanatatea ta intima este testarea pentru Gardnerella Vaginalis, Trichomonas Vaginalis si Candida Albicans.

De obicei, orice testare pentru identificarea infectiilor genitale presupune cel putin o vizita la ginecolog. Din fericire, tehnologia avanseaza si acum avem posibilitatea sa ne testam acasa, simplu, comod si discret, de fiecare data cand simtim ca ceva nu este in regula, cu testele Veneris. Sunt usor de utilizat pentru ca se fac pe baza de urina si iti ofera rezultatul in doar cateva minute, cu aceeasi precizie ca a testelor de laborator.

Pasul patru pentru sanatatea ta intima este testarea partenerului, fie ca sunteti casatoriti, aveti o relatie de mult timp sau este o relatie recenta, pentru ca parazitul Trichomonas V., ciuperca Candida A. si bacteria Gardnerella V. se pot transmite prin contact sexual. stim foarte bine care este atitudinea oricarui barbat fata de ideea de a merge la un cabinet medical pentru un control urologic. in acelasi timp, ii intelegem perfect pe domni. De aceea, testele Veneris, pentru ca depisteaza infectiile cu Trichomonas, Candida si Gardnerella in urina, pot fi utilizate si de catre barbati.

Pasul cinci implica tratamentul tau si, dupa caz, al partenerului. Dupa ce ai identificat cauza disconfortului intim, cel mai indicat este sa te adresezi medicului sau farmacistului pentru recomandarea unui tratament adecvat. Apoi, dupa tratament este indicat sa te testezi din nou, ca sa fii sigur ca infectia a disparut.

Astfel daca ai motive sa banuiesti o infectie intima, cea mai responsabila alegere este sa afli cat mai repede. Amanarea testarii si a urmarii unui tratament medical adecvat poate avea consecinte de neignorat asupra sanatatii: infertilitate, boala inflamatorie pelvina, sarcina cu probleme s.a.

Acum este simplu, comod si discret sa afli la timp daca ceva e in neregula. Ai la indemana testele Veneris, care pot fi facute chiar in intimitatea casei tale. Gama de teste rapide Veneris este recomandata de Dr. Alin Nicolescu, secretar general al Societatii Romane de Dermatologie, ca fiind o "plus-valoare in circuitul de diagnostic al pacientului, prin gradul de precizie de peste 98,4%" si prin faptul ca "pot fi efectuate de catre pacient, iar diagnosticul cert, precum si initierea tratamentului sunt mai rapide si mai eficiente".

Testele sunt accesibile, usor de utilizat si iti ofera un rezultat sigur in doar cateva minute, care iti permite sa-ti recapeti linistea si sa iei cele mai bune decizii pentru sanatatea ta.

In plus, Veneris iti ofera un site de informare - www.veneris.ro, precum si o pagina de Facebook - facebook.com/TesteleVeneris unde vei gasi informatiile de care ai nevoie pentru a detine controlul asupra sanatatii tale intime.

Depinde doar de tine!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare