Frumusete & Ingrijire

#fond de ten #machiaj #spf #dermatocosmetice

Fonduri de ten dermatocosmetice

Fondurile de cosmetice sunt in general concepute pentru tenurile sensibile, cu tendinte de ingrasare, pentru cele acneice sau care se irita usor. Aceste fonduri de ten contin ingrediente care protejeaza  pielea si care o lasa totusi sa respire, evitand astuparea porilor.


Produsele dermatocosmetice au de obicei preturi mai ridicate decat celelalte produse care se gasesc pe piata, tocmai pentru ca ele nu au doar rolul de a infrumuseta pielea la exterior, ci si de a o ingriji in profunzime si de a o trata.


Un fond de ten dermatocosmetic este un produs noncomedogenic (nu provoaca puncte negre sau cosuri), nu usuca pielea si nu o irita. Din contra, fondul de ten dermatocosmetic incearca sa reduca din aceste probleme si sa ajute pielea sa fie cat mai sanatoasa.   


Mai mult decat atat, unele dintre aceste produse contin bariere impotriva factorilor nocivi din mediu (poluare, praf, raze ultraviolete etc) protejand astfel pielea impotriva imbatranirii premature si a efectelor provocate de radicalii liberi.


Iata trei dintre cele mai cunoscute fonduri de ten dermatocosmetice:


Fond de ten Vichy Normateint


Cu o acoperire medie spre mare, fondul de ten Normateint de la Vichy este un produs anti-imperfectiuni, destinat in special tenului care se ingrasa foarte repede.  Acesta mentine tenul mat intreaga zi, cu atat mai mult daca este aplicat pe o baza antisebum.


Produsul contine ingredientul  Zizandone A (cu actiune tripla: reinoire celulara, antibacteriana si exfolianta) care are rolul de a lupta impotriva cosurilor si a zonelor cu probleme.


Fondul de ten Vichy Normateint este de asemenea potrivit pentru piele deoarece are protectie SPF 20, lucru care impiedica imbratranirea prematura a pielii cauzata de soare.


Fondul de ten de la Vichy se gaseste de obicei in farmacii, iar pretul acestuia este de aproximativ 55 ron.

Sursa foto: pharmacyathand.co.uk


Fond de ten Toleriane La Roche Posay


Fondul de ten de la La Roche Posay este un produs lipsit de conservanti, fara parfum, iar specialistii spun ca el poate fi utilizat chiar si pe pielea lezata (tratamente cosmetice, dermabraziuni, interventii cu laser etc).


Produsul nu favorizeaza aparitia punctelor negre, a cosurilor sau a iritatiilor pielii, are o putere mare de acoperire si o textura mai cremoasa, motiv pentru care trebuie intins peste o baza de machiaj. Datorita puterii mari de acoperire este recomandat in special tenurilor mature sau celor cu probleme vizibile (riduri, acnee, cicatrici etc). Desigur, poate fi utilizat pe orice timp de ten, insa pielea tanara, fara probleme semnificative il poate utiliza in cantitati mai mici.


Fondul de ten contine, printre altele, apa termala , deosebit de benefica tenului sensibil si cu probleme.


Fondul de ten Toleriane
se gaseste in farmacii si costa aproximativ 60 ron.


Fond de ten Couvrance de la Avene


Fondul de ten de la Avene este un produs care da tenului un aspect natural, neincarcat. Are o acoperire foarte mica, lucru care il face sa nu fie chiar potrivit pentru pielea care are semne lasate de acnee, varsta, soare etc. Acesta este un fond de ten pentru utilizare zilnica. Poate fi descris mai degraba ca fiind o crema coloranta cu protectie solara medie (SPF 15), destinat femeilor pana in 30 de ani.


Produsul este noncomedogenic, nu contine parfum sau ulei si are o textura lichida.


Fondul de ten de la Avene
se gaseste in farmacii si costa in jur de 70 ron.


Daca ati testat unul dintre aceste produse sau altul diferit, asteptam parerile voastre, printr-un comentariu la acest articol!

 

Sursa foto : womansday.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare