Frumusete & Ingrijire

#par #ingrijire par #balsam de par #produse par

Folosesti balsamul de par potrivit?

Speli la fel un pulover din casmir si un tricou din bumbac? Daca da, nu iti va placea rezultatul. Acelasi lucru este valabil si pentru tratarea parului ondulat cu un balsam pentru parul drept sau invers. Pentru rezultate incredibilie, invata cum sa alegi balsamul potrivit pentru tipul tau de par.

Parul necesita o grija speciala. Unele persoane au parul asemanator cu lana, iar alte persoane apropiat de textura matasii. Pentru a avea un par frumos, ingrijit si sanatos, este foarte important sa folosesti produsele de ingrijire corecte.

Asta inseamna ca produsele pe care le folosesti sa fie create special pentru tipul tau de par. iata mai jos cateva dintre semnele care indica ca ai ales balsamul de par nepotrivit.

1 Balsamul tau nu se potriveste cu cel recomandat de stilist. Persoana care se ocupa de parul tau stie cel mai bine ce i se potriveste si care sunt produsele pe care trebuie sa le folosesti.

Stilistul te poate ajuta sa alegi si sa folosesti produsele potrivite tipului tau de par. Va lua in considerare atat textura firului de par, cat si substantele nutritive de care parul tau are nevoie.

2 Parul tau este colorat si nu folosesti balsam pentru protejarea culorii. Daca nu folosesti balsam de par pentru protejarea culorii firului de par, faci o greseala majora. Folosirea balsamului potrivit ajuta la pastrarea culorii parului un timp mai indelungat. In plus, parul isi pastreaza stralucirea si fermitatea.

Balsamurile speciale pentru parul vopsit il protejeaza de spalarile repetate si de folosirea produselor de stilizare, precum gelurile si spumele modelatoare. De asemenea, previne si decolorarea rapida a parului atunci cand este expus la razele solare.

3 Folosesti balsam pentru volum pentru un par mare si ondulat. Daca parul tau este deja voluminos, nu este nevoie sa folosesti un balsam pentru volum, deoarece parul tu va arata ciudat. Ai nevoie de un balsam care sa iti puna in valoare parul si care sa previna electrizarea. Ai nevoie de un balsam pentru volum atunci cand parul tau este fin si palt.

4 Ai par uscat si folosesti un balsam de intarire a firului de par. Chiar daca folosesti produse de intarire a parului, asta nu inseamna ca va fi mai matasos. Daca nu primesti substantele nutritive de cre parul are nevoie, atunci acesta va fi in continuare uscat. Parul uscat si degradat are nevoie de un balsam hranitor, pe care sa il folosesti zilnic. Cel putin o data pe saptamana trateaza parul cu o masca reparatoare.

5 Ai cumparat cel mai scump balsam de par. Nu este indicat sa cumperi cele mai ieftine produse de ingrijire a parului, insa nici nu trebuie sa exagerezi si sa cumperi cele mai scumpe produse. Un balsam de par care este de cinci ori mai scump decat un balsam obisnuit nu iti va face parul sa arate de cinci ori mai bine.

Dupa ce alegi balsamul potrivit, este important sa il folosesti corespunzator. Intai samponeaza si clateste bine parul. Aplica apoi balsamul pe par, evitand radacinile. Foloseste un pieptene cu dinti mari si piaptana apoi parul astfel incat sa distribui uniform balsamul pe toata suprafata parului. Clateste apoi usor parul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare