Frumusete & Ingrijire

#implant tratament #zambet perfect #tratament

Etapele tratamentului cu implant dentar. Alege o clinica de top si bucura-te de un zambet perfect!

Dantura incompleta iti provoaca batai de cap? Nu este deloc confortabil sa te confrunti cu problema dintilor lipsa. Nu poti mesteca orice aliment, zambesti cu teama si usor, usor, iti pierzi increderea in tine.

 

Din fericire, exista o solutie moderna pentru aceasta problema: tratamentul cu implant dentar. Acesta poate inlocui dintii lipsa si iti poate reintregi dantura, astfel incat sa te bucuri din nou de un zambet perfect. Iata care sunt etapele tratamentului:

1. Consultatia. Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa te programezi la o consultatie in cadrul unui cabinet stomatologic. Medicul specialist va analiza pe radiografie starea in care se afla osul dentar pentru a vedea daca poate fi inserat implantul, acesta fiind, de fapt, o radacina artificiala.

In cazul in care pe radiografie nu se poate vedea cu exactitate volumul osului, stomatologul iti poate recomanda efectuarea unui computer tomograf, iar daca suferi de alte boli cronice, probabil ca va trebui sa efectuezi si cateva analize de sange.

2. Stabilirea unui plan de tratament. Specialistul va estima costurile procedurilor de care ai nevoie si iti va explica care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i urmezi. In cazul in care ai o dantura incompleta de mult timp si osul nu mai poate sustine implantul dentar, s-ar putea sa ai nevoie de interventii pentru cresterea volumului de os.

3. Inserarea implantului. Urmatoarea etapa pe care trebuie s-o urmezi este inserarea propriu-zisa a unui implant dentar. Nu-ti face nicio grija! Procedura nu este dureroasa, deoarece are locsub efectul anesteziei. Ea dureaza aproximativ jumatate de ora, iar implantul va fi acoperit de gingie, pentru ca tesuturile din jur sa se vindece rapid.

4. Finalizarea procesului de osteointegrare. Pentru ca zona in care a fost inserat implantul sa se vindece, este necesar sa astepti in jur de 3-4 luni. In acest timp, celulele osoase adera la implant si formeaza un tesut osos dur.

5. Montarea bontului de vindecare. Dupa ce procesul de integrare osoasa este finalizat, va fi necesara montarea unui bont de vindecare. Timp de 2-3 saptamani, acesta va ajuta gingia sa aiba o forma naturala.

6. Atasarea bontului protetic. El are rolul de a sustine coroana dentara acoperita cu ceramica care va inlocui dintele lipsa.

7. Montarea coroanei. Ultimul pas in tratamentul cu implant dentar este cimentarea coroanei dentare pe bontul protetic. Aceasta este singura piesa vizibila si va arata la fel ca dintii tai naturali.

Rezultatul? O dantura completa si 100% functionala! Nu vei mai fi nevoita sa-ti acoperi gura atunci cand razi, te vei putea bucura de gustul alimentelor tale preferate si iti vei recapata increderea in tine. In plus, tratamentul cu implant dentar imbunatateste vorbirea si contribuie la regenerarea osului care sustine dantura.

In lipsa unuia sau a mai multor dinti, ti se poate schimba chiar si fizionomia, din cauza procesului natural de migrare al dintilor! De aceea, este esential sa nu astepti mult timp pana cand apelezi la un medic specialist. Alege clinica stomatologica www.dentalexcellence.ro si vei primi cel mai bun tratament cu implanturi dentare. Nu mai sta pe ganduri! A venit timpul sa-ti recapeti zambetul si sa-ti imbunatatesti calitatea vietii!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare