Frumusete & Ingrijire

Domnilor, luptati cu calvitia!

Parul este simbolul frumusetii, al fortei si al sanatatii. Totusi, calvitia nu este o . In functie de severitatea caderii parului, exista o serie de solutii. Barbatii nu se preocupa in momentul in care observa ca parul le cade . Insa, cu cat reactionati de la primele caderi, cu atat este posibil sa incetiniti si chiar sa stopati acest fenomen neplacut.

 

Factorii care duc la caderea parului

Calvitia este determinata in cele mai multe cazuri de factori de origine hormonala, genetica si nutritionala. Caderea parului sau alopecia pot fi provocate si de boli ale scalpului, boli sistemice cum ar fi de exemplu gripa, anumite medicamente sau substante toxice , stresul, traumatisme psihologice.

Cum se poate preveni

Este totusi dificil sa se diferentieze o cadere normala de una patologica. In acest caz, daca aveti vreo indoiala nu ezitati sa cereti sfatul unui medic . Este inutil sa va ruinati dand banii pe tot felul de lotiuni si alte activatoare de crestere a parului.

Mai mult decat atat, nu puteti fi sigur ca acestea merg sau ca acest tip de tratament este adaptat in functie de nevoile voastre. In acest caz, numai medicul vostru dermatolog este in masura sa puna un diagnostic al originii calvitiei si sa stabileasca tipul vostru de si implicit tratamentul adecvat.

Nu va cade foarte mult par

Lotiuni, sampoane anticadere si antimatreata, cure cu vitamine... sunt atatea solutii care va pot fi recomandate. Ceea ce trebuie sa faceti este sa mergeti la farmacie si sa cereti persoanei avizate de acolo un astfel de produs, marturisidu-i totodata problema pe care o aveti.

Va cade foarte mult par

Pierdeti foarte mult par si sunteti nemultumiti de faptul ca ati inceput sa semanati cu tatii vostri, care deja au ? Daca va aflati in aceasta situatie, consultati un dermatolog inainte de a evalua severitatea acestei alopecii. Daca este cazul, acesta va va prescrie un tratament medicamentos.

In caz de alopecie androgenetica, doua medicamente sunt recunoscute ca fiind eficiente: sau finasterid. Insa aceste doua substante trebuie administrate numai la indrumarea medicului, deoarece in cazul asocierii cu alte medicamente pot avea efecte adverse.

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului