Frumusete & Ingrijire

# acarieni fata # acarieni piele #acarieni

Despre acarieni, creaturile care traiesc pe pielea fetei

 

Un grup de cercetatori a demonstrat ca pe fata tuturor oamenilor se afla cateva zeci de arahnide, care se hranesc cu uleiurile naturale ale pielii noastre, informeaza livescience.com, citat de Mediafax.

Acest lucru nu inseamna, insa, ca exista ceva in neregula cu corpurile noastre. Aceste arahnide, similare unor capuse, sunt cunoscte drept "acarieni de fata” (Demodex), si, potrivit unei filmari realizate de cei de la KQED San Francisco, vietuitoarele duc o viata linistita, ingropate in porii nostri.

Cu toate acestea, acarienii nu se gasesc pe pielea bebelusilor, acestia fiind transmisi prin contactul matern, scrie livescience.com.

Unde traiesc acarienii

Aceste creaturi au opt picioare, sunt transparente si microscopice, masurand doar 0.3 milimetri, potrivit unui articol publicat in National Public Radio. In cazul femeilor, precum si a barbatilor, acarienii traiesc in preajma radacinilor folicului de par, ascunsi in pori.

De asemenea, cercetatorii dezvaluie ce anume le atrage pe creaturi: sebumul, uleiul gras produs de fata noastra pentru a se mentine hidratata. Sebumul este produs de glandele din interiorul porilor, din jurul folicului de par. In plus, pe timpul noptii, acarienii ies la suprafata pielii pentru a se imperechea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului