Frumusete & Ingrijire

# femei ceai # studiu ceai #beneficii ceai #ceai

De ce femeile ar trebui sa bea doua cesti de ceai pe zi, potrivit unui studiu

Femeile ar trebui sa bea cel putin doua cesti de ceai pe zi. Potrivit unui studiu recent, consumul regulat de ceai poate ajuta femeile sa traiasca mai mult.

Studiul Western Australian a analizat starea de sanatate a 1000 de femei si s-a concentrat pe cat ceai si cafea au consumat, pe langa alimentatia lor de baza. Femeile din anii '70 si '80 care au consumat, in medie, doua cesti de ceai au trait mai mult decat cele care nu au baut deloc!

Ce contine ceaiul

Raportul a subliniat ca cele care au baut doua cesti de ceai pe zi au cu 40% mai multe sanse sa aiba o viata mai lunga si sanse mai mici sa moara de cancer si boli de inima.

Raportul atribuie acest lucru flavonoidelor care se gasesc in ceai. Flavonoidele sunt un compus care contribuie la stimularea sanatatii. Ele se regasesc si in ciocolata, vin rosu si legume. Studiul a descoperit ca ceaiul a contribuit cel mai mult la numarul de flavonoide la femei.
Doua cesti de ceai ofera numarul de flavonoide recomandat zilnic - 350 mg. Pana acum nu a aparut nicio cercetare care sa arate ca mai multe de doua cesti pe zi poate face rau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului