Frumusete & Ingrijire

# remedii tartru #tartru #dinti albi #igiena orala

Cum scapi de tartru chiar la tine acasa

Placa dentara este principala cauza a aparitiei cariilor dentare, dar si a bolilor gingivale. De aceea, trebuie indepartata in mod corespunzator.

Placa apare in urma unei igiene orale deficitare, cel mai adesea. Pentru a preveni aparitia placii dentare, este important sa iti cureti dintii de doua- trei ori pe zi, periaj dentar care sa dureze aproximativ 2-3 minute. De mare ajutor este si folosirea atei dentare si a apei de gura, pentru ca ajuta la eliminarea bacteriilor.

Tot pentru prevenirea placii bacteriene este bine sa inlcuzi in dieta zilnica fructe si legume proaspete. Daca ai probleme cu tartrul, poti sa le elimini si cu ajutorul unor remedii preparate la tine acasa.

Cojile de portocala


Un remediu la indemana il reprezinta cojile de portocala. Daca freci suprafata dintilor cu o coaja de portocala, aceasta ajuta la indepartea bacteriilor vinovate de aparitia placii bacteriene. Poti, de asemenea, sa mananci cate un mar dupa ce ai luat masa.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un remediu excelent pentru eliminarea tartrului de pe smaltul sintilor. Bicarbonatul neutralizeaza acizii din cavitatea bucala, ceea ce duce la scaderea numarului de bacterii daunatoare din gura. De asemenea, bicarbonatul te ajuta sa ai dinti mai albi. Amesteca, in putin apa, doua lingurite de bicarbonat si o lingurita de sare. Cu aceasta pasta te speli pe dinti, o data sau de doua ori pe saptamana.

Aloe vera

Un leac eficient in combaterea tartrului este aloe vera. Fiind un antimicrobian puternic, aloe vera ucide bacteriile care cauzeaza acumularea de placa bacteriana. In plus, lupta si cu respiratia urat mirositoare.

Storci o bucata de aloe vera direct pe dinti si pe linia gingiei si lasi sa actioneze 10 minute, apoi clatesti cu apa rece. Remediul ete suficient o data pe saptamana.

Otet de mere

Otetul din mere te scapa de tartru, datorita proprietatilor antibacteriene pe care le are, dar si pentru ca are putere de dizolvare. Pui 2 lingurite de otet din mere si 1 lingurita de sare intr-o cescuta umpluta pe jumatate cu apa calduta.  Iti clatesti gura cu acest amestec o data sau de doua ori pe zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare