Frumusete & Ingrijire

#miros #transpiratie #picioare #incaltaminte #transpiratie excesiva #hiperhidroza #micoza

Cum sa scapi de mirosul neplacut al picioarelor

Mirosul urat provocat de transpiratie nu este asociat doar axilelor. Pentru unele persoane, picioarele pot sa creeze motive de jena, chiar fara sa-si dea jos incaltamintea pe care o poarta. Picioarele sunt zone ale corpului extrem de solicitate de-a lungul unei zile. Inchise in diferite tipuri de incaltaminte , picioarele obosesc si transpira abundent.

Iata 5 pasi care sa te ajute sa scapi de mirosul neplacut al picioarelor:

Pasul 1. Spala-te corect. Pentru a lupta impotriva acestei probleme, primul pas este igiena corespunzatoare. Chiar daca faci dus zilnic, asta nu inseamna ca picioarele sunt spalate asa cum ar trebui. Cu ajutorul unui sapun, curata cu atentie aceasta zona solicitata a corpului, trecand clabuc printre fiecare deget, pe talpa, clatind cu apa din abundenta.

Poti utiliza atat un sapun obisnuit, cat si un produs special creat pentru transpiratie excesiva , pe care il poti achizitiona de la farmacie. De asemenea, sterge cu grija fiecare particica de piele a picioarelor cu un prosop curat, pentru ca mediul umed favorizeaza inmultirea bacteriilor si a ciupercilor.

Pasul 2. Foloseste un produs care sa impiedice transpiratia excesiva ( hiperhidroza ). Tratamentele anti-transpiratie pe baza de saruri de aluminiu se dovedesc adesea eficiente. Aceste saruri sunt ingrediente active folosite in deodorantele antiperspirante.

Acestea se aplica seara pe picioarele curate si uscate, frecventa aplicarii stabilindu-se in functie de gravitatea problemei. De asemenea, pudra de talc ajuta la stoparea transpiratiei excesive. Se poate aplica atat pe picioare, cat si in interiorul incaltamintei pentru a absorbi umezeala.

Pasul 3. Poarta sosete din tesaturi naturale. Materialele sintetice favorizeaza instalarea transpiratiei si mentinerea umezelii. Sosetele din bumbac pastreaza pielea picioarelor uscata si permit aerisirea acesteia.

Pasul 4. Alege o incaltaminte adecvata. In timpul sezonului cald, profita de caldura si opteaza pentru o incaltaminte cat mai aerisita. Daca stii ca mergi foarte mult, alege o incaltaminte lejera, cat mai comoda, care sa nu solicite prea mult picioarele.

Materialul din care aceasta este confectionata este foarte important, pentru a permite evacuarea umezelii. Este de preferat sa optezi pentru articole din piele naturala. Pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor, lasa incaltamintea la uscat, cel putin o zi dupa o purtare.

Pasul 5. Cere sfatul unui dermatolog. Daca ai incercat toate metodele pentru a elimina acest inconvenient, este indicat sa ceri sfatul unui medic dermatolog. Specialistul va analiza toate aspectele (stil de viata, alimentatie, medicamente administrate, starea de sanatate a organismului) si iti va prescrie un tratament adecvat problemei tale care sa te scape de mirosul neplacut.

Citeste mai mult despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare