Frumusete & Ingrijire

#silueta #varsta #forma fizica # stil de viata sanatos

Cum sa ramai in forma la orice varsta

Pe masura ce imbatranim, kilogramele se acumuleaza mult mai usor si sunt, in acelasi timp, mult mai greu de dat jos. Acest fenomen se datoreaza schimbarilor care au loc in organism si bineinteles, stilului de viata.

Iata mai jos cum poti ramane in forma dupa varsta de 30 de ani:
 

In forma la 30 de ani


In general, femeile dupa varsta de 30 ani pierd proximativ 1% din masa musculara . Acest lucru duce la incetinirea treptata a metabolismului. De asemenea, femeile la 30 de ani au in acelasi timp si cariera si o familie si copii mici. Asta inseamna ca au foarte putin timp la dispozitie doar pentru ele, nu mai merg regulat la sala de sport si nu se mai ingrijesc la fel de mult ca la 20 de ani.

Consuma proteine. Pentru a vea un metabolism sanatos, este indicat ca la 30 de ani sa iti alimentezi organismul cu proteine. Acestea ajuta la stimularea masei musculare si la echilibrarea apetitului. Asadar, ai grija la alimentatia ta. Consuma iaurt, unt de arahide sau branza dietetica.

Imprieteneste-te cu lactatele. Calciul este foarte important in aceasta etapa a vietii. In acest fel vei evita afectiunile osoase care incep sa se dezvolte. De asemenea, lactatele ajuta si la arderea mai rapida a grasimilor. Consuma zilnic 100 de ml de lapte sau iaurt, la micul dejun si seara, inainte de culcare.

Fa miscare. Chiar daca nu poti ajunge la sala de sport saptamanal, incearca sa faci cateva exercitii acasa. De asemenea, poti alerga in parc, alaturi de partenerul tau, dimineata devreme, sau seara. Poti folosi si bicicleta eliptica . Daca ai mai mult timp la dispozitie, te poti inscrie la cursurile de pilates.
 

In forma la 40 de ani


La 40 de ani deja ai pierdut peste 10% din masa musculara, iar metabolismul este mult mai incet acum decat la 30 de ani. Tot acum te apropii cu pasi repezi de premenopauza , o periaoda care va lasa amprente asupra aspectului tau fizic. In aceasta perioasa, grasimile se acumuleaza in special pe abdomen, coapse si solduri.

Mergi la sala de sport. Kilogramele in plus sunt mult mai greu de eliminat la aceasta varsta. Este astfel important sa iti stimulezi organismul cu exercitii intense la sala de sport. Mergi de 2- 3 ori pe saptamana la cardio sau mersul pe bicicleta.

Consuma alimente integrale. In aceasta perioada a vietii ai tendinta sa consumi mai multe alimente, care sa iti astampere poftele. Incearca alimentele integrale, in special cerealele. Sunt satioasa, faca a contine multe calorii.
 

In forma la 50 de ani


Aceasta perioada a vietii este una de tranzitie. Tot acum esti la menopauza, iar metabolismul nu mai este la fel de alert ca la tinerete. La aceasta varsta multe femei acumuleaza kilograme in plus si uita sa isi intretina pielea.

Consuma multe fibre. La 50 de ani este indicat sa ai mare grija de alimentatia ta. Consuma alimente bogate in fibre, care contin putine calorii si sunt foarte satioase. Nu uita sa te hidratezi foarte bine.

Nu uita de miscare. La aceasta varsta este foarte important sa faci miscare. Foloseste bicicleta eliptica sau mergi pe jos in fiecare zi. Fa plimbari lungi prin parc sau mergi la bazinul de inot.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare