Frumusete & Ingrijire

#transpiratie #igiena #alimentatie #bacterii

Cum sa previi mirosul neplacut al transpiratiei

Transpiratia este un proces absolut normal si sanatos care te ajuta sa te racoresti si sa elimini toxinele din organism. Totusi, oricat de mult ne incanta ideea ca putem elimina toxinele prin glandele sudoripare, mirosul neplacut al transpiratiei este un cosmar pentru oricine. Din fericire, exista cateva trucuri care te vor ajuta sa transpiri sanatos, fara sa emani mirosuri ingrozitoare.
 

Spala-te o data pe zi


Dusul de dimineata este obligatoriu pentru ca te scapa de mirosurile neplacute , pentru ca indeparteaza toate celulele moarte si rezidurile adunate in timpul noptii, dar si pentru ca te ajuta sa te trezesti si sa ai energia necesara pentru ziua care tocmai a inceput. De asemenea, un dus facut seara, cu jumatate de ora inainte de culcare te va ajuta sa iti mentii prospetimea pe parcursul noptii si sa ai un somn mai linistit.
 

Foloseste sapun antibacterial


In zonele in care se afla glandele sudoripare, ar fi indicat sa optezxi pentru un sapun antibacterial. Mirosurile neplacute pot fi cauzate de prezenta unor bacterii de la nivelul pielii, bacterii care in contact cu transpiratia provoaca un miros deranjant.
 

Sterge-te bine cu un prosop curat


Bacteriile (vinovate de foarte multe ori de mirosul transpiratiei) sunt foarte active intr-un mediu cald si umed, asa ca incearca sa te stergi bine dupa dus si sa ai intotdeauna la tine atat servetele umede , cat si uscate. Atunci cand pielea este uscata, bacteriile se chinuie sa traiasca si astfel nu vor mai provoca mirosuri urate.
 

Poarta tesaturi naturale


Evita sa porti haine confectionate din materiale sintetice deoarece acestea iti incing pielea si nu ii permit sa respire. Opteaza pentru bumbac, in, matase sau lana. De asemenea, este foarte important sa iti speli hainele dupa fiecare purtare, chiar daca nu sunt murdare si nu miros urat . Opteaza pentru o spalare de mana cu gel de dus si clateste-le bine, sub jetul de apa rece.
 

Ai grija la alimentatie


Mancarurile picante sau grase sunt si ele responsabile de mirosul neplacut al transpiratiei. Carnea rosie, branza mucegaita, varza si alte legume din sfera cruciferelor sunt cele mai puternice alimente care provoaca un miros neplacut la nivelul corpului, asa ca evita-le pe cat se poate. In schimb, un studiu a demonstrat ca persoanele vegetariene au un miros al corpului mult mai placut si ca sunt percepute ca fiind mai placute si mai atragatoare.
 

Ingrijeste-ti picioarele


In primul rand este recomandat sa porti doar pantofi confectionati din piele sau panza si numai sosete din bumbac sau lana, iar acestea sa fie spalate dupa fiecare purtare. De asemenea, opteaza pentru pudra de picioare si ai mare grija la igiena acestora. Spala-te pe picioare dupa fiecare purtare a incaltarilor de strada, insistand in zona dintre degete.

Totodata, o piatra ponce si o perie de unghii iti vor fi de mare ajutor, mai ales ca aceasta din urma indeparteaza o parte din bacteriile de la suprafata unghiilor. Nu uita sa iti tai si sa iti cureti unghiile de la picioare, sub care se aduna mizerii responsabile de mirosurile neplacute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare