Frumusete & Ingrijire

Cum sa previi aparitia unghiilor incarnate

Unghiile incarnate sunt dureroase, iar la un moment dat pot fi o sursa sigura de infectie a unghiei, motiv pentru care este recomandat sa previi aparitia lor si sa nu fii astfel nevoit sa le tratezi. Iata cateva sfaturi pe care, daca le vei urma, nu vei avea niciodata grija unghiilor incarnate.
 

Pastreaza-ti picioarele curate


O igiena buna a picioarelor ajuta la prevenirea infectiei si a unghiilor incarnate. Pentru ingrijirea si curatarea picioarelor ai nevoie de o piatra ponce, dar mai ales de o perie pentru unghii.

Maseaza-ti bine picioarele cu sapun sau gel de dus si apoi, cu miscari stanga-dreapta, maseaza degetele de la picioare cu peria speciala. In acest fel, vor fi eliminate toate celulele moarte si toata mizeria si praful stranse la exterior.
 

Taie unghiile drept


Achizitioneaza o unghiera cu ajutorul careia sa poti sa tai unghiile perfect drept, fara sa tai partile din lateral decat daca este neaparat necesar. Pentru unghiile laterale te poti folosi de un cleste special sau de o forfecuta de unghii, insa ai grija sa nu intri prea adanc, ci sa iei doar surplusul care te poate deranja.
 

Curata-le periodic


Cel tarziu o data pe saptamana, acorda 20 de minute ingrijirii si curatarii unghiilor tale. Ar fi bine sa te ocupi de ele imediat dupa dus, cand sunt inmuiate. Tine la indemana toate instrumentele pentru unghii, cateva servetele si un produs dezinfectant si curata-le de jur imprejur pentru a elimina toata mizeria stransa sub ele sau in partile laterale.
 

Ai grija la incaltaminte


Evita incaltamintea stramta, care iti preseaza degetele si le obliga sa stea lipite unele de celelalte. Pantofii trebuie sa fie cat mai comozi, si chiar daca iti place o pereche foarte mult si nu au numarul tau, evita sa ii cumperi in speranta ca se vor mai lasa – nu vei face decat sa iti creezi o serie de probleme printre care bataturi, monturi si unghii incarnate.
 

Nu ignora problemele


Daca te confrunti cu unghiile incarnate, mergi cat mai repede la pedichiura sau direct la un medic, in functie de gravitatea problemei. Nu lasa unghia sa creasca si mai mult in carne pentru ca te vei confrunta cu dureri greu de suportat, un aspect neplacut al unghiilor si infectie cu puroi. Chiar daca esti tentat sa rezolvi singur problema cu un cleste sau cu o forfecuta, cel mai bine este sa ceri ajutor specializat.

Infasoara degetul cu problema intr-un bucata de tifon pentru a evita contactul cu praful si mergi la cel mai apropiat salon de pedichiura sau la un cabinet medical .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare