Frumusete & Ingrijire

#bronz #toamna #frumusete #ingrijire

Cum sa iti pastrezi bronzul si toamna

Vara care tocmai s-a incheiat ti-a lasat ca amintire un bronz frumos pe care nu vrei sa il pierzi? Ei bine, prin cateva trucuri simple poti prelungi sederea bronzului pe pielea ta.  Iata lucrurile de care trebuie sa tii cont.


Evita exfolierea pielii


Chiar daca exfolierea pielii este un procedeu sanatos,  care iti lasa pielea sa respire si care ii da acesteia un aspect mai frumos, trebuie sa renunti la acesta sau sa il faci mai rar. Altfel, pielea bronzata nu va rezista prea multa vreme. Produsele de exfoliere vor indeparta rapid stratul de bronz, iar intr-un timp foarte scurt pielea va reveni la culoarea sa naturala.


Asadar, stai departe de lufa sau produsele abrazive. Eventual, poti folosi doar geluri de dus care au in componenta lor particule fine care exfoliaza, insa nu zilnic.


Hidrateaza intens pielea


Uleiul de masline hidrateaza intens pielea, iar in acelasi timp ii mentine nuanta de bronz. Recomandat este sa folosesti uleiul de masline imediat dupa baie sau dus, atunci cand pielea este inca umeda (asadar inainte sa te stergi cu prosopul) pentru ca acesta sa patrunda rapid in piele.


Daca totusi ti-a mai ramas lotiune speciala pentru  dupa plaja, o poti utiliza cu incredere. Aceasta hidrateaza foarte bine pielea, este bogata in vitaminele A, C si E, iar in plus, prelungeste durata de viata a bronzului.


Fereste-te de ceara epilatoare


Ceara epilatoare nu indeparteaza doar parul nedorit, ci si bronzul capatat atat de greu pe tot parcursul verii. Daca vrei sa prelungesti viata pielii bronzate, reorienteaza-te catre o crema depilatoare, macar pentru  perioada scurta de timp.


Mananca legume si fructe cu beta caroten


Rosiile, morcovii, piersicile, caisele, afinele si fructele de padure au in compozitia lor beta-caroten, adica un ingredient care ofera pielii o nuanta foarte frumoasa. Evident, pentru acest lucru este necesar sa mananci cantitati mai mari din legumele respective.  Doi morcovi pe zi, o rosie si o piersica ar trebui sa fie de ajuns. Eventual le poti consuma in salate de legume sau fructe.


Foloseste autobronzante


Daca vezi ca bronzul incepe sa se duca pe zi ce trece mai mult, ultima solutie este autobronzatul. Acesta va readuce pielii nuanta aramie pe care o aveai in mijlocul verii.  Totusi, autobronzantul trebuie manuit cu foarte mare grija pentru ca iti poate lasa urme destul de inestetice. Urmeaza indeaproape instructiunile de pe ambalaj si eventual cere ajutorul unei persoane.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare