Frumusete & Ingrijire

#idei ten catifelat #ten catifelat #ingrijire ten #ten

Cum sa ai un ten perfect: 4 reguli de la care sa nu te abati

Ti se intampla des sa te privesti in oglinda si sa fii nemultumita de aspectul tenului tau? Iti apare cate un cos, mai descoperi un rid sau pielea pur si simplu nu are aspect catifelat. Iata cateva sfaturi esentiale, care te vor ajuta sa ai o piele sanatoasa si catifelata.

1. Odihneste-te suficient

Un celebru estetician din SUA, Mila Moursi, spune ca un somn de calitate, de minimum opt ore pe noapte, inseamna o piele frumoasa si sanatoasa. "Odihna este pe primul plan pentru mine", declara Mila pentru refinery29.com.

Asadar incearca sa mergi la culcare nu mai tarziu de ora 23:00 si nu dormi cu telefonul mobil langa tine. Notificarile primite te pot trezi si astfel nu vei avea un somn odihnitor. Daca nu te poti dezlipi de telefon, cand mergi la culcare da-l pe modul silentios. In acest fel te asiguri ca nu vei avea cearcane dimineata urmatoare.

2. Hidratarea, foarte importanta

Nu doar cei doi litri de apa bauti zilnic te fac sa ai o piele frumoasa. Pentru ca tenu tau sa arate impecabil foloseste zilnic  apa termala sau apa de trandafiri. Acestea reimprospateaza tenul si ii dau un aspect catifelat.

Un efect benefic asupra pielii il are si apa cu lamaie, caci grabeste vindecarea cosurilor. Adauga zeama de la o lamaie in jumatate de pahar cu apa si ci ajutorul unei dischete demachiante aplica solutia pe fata. Lasa-o sa actioneze cinci minute, apoi clateste-te cu apa calda.

3. Fa-ti singura produsele de ingrijire

Un alt truc este sa iti prepari singura produse de ingrijire a pielii. Ca sa nu pierzi mult timp, poti face acest lucru in timp ce gatesti. De exemplu, daca faci guacamole, pastreaza putin avocado, paseaza-l bine si intinde-l pe fata. Lasa-l sa actioneze cateva minute apoi clateste-te cu apa calda. Este o masca hranitoare, perfecta pentru orice tip de ten.

Poti apela cu incredere si la mierea de albine: amesteca doua lingurite de miere cu 3-4 capsuni zdrobite si vei obtine o masca pentru ten cu puternice efecte antioxidante. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze timp de 10 minute.

4. Nu uita sa te demachiezi

Ca sa ai un ten ca de bebelus, luminos, catifelat si fara cosuri, nu face greseala sa te culci fara sa te demachiaj, deoarece, in timp, poate duce la aparitia ridurilor. De asemenea, prin demachiere elimini si impuritatile care s-au strans pe timpul zilei, din cauza mediului poluat in care traim.

SFAT: Cand te demachiezi, nu ocoli gatul si zona decolteului.

Sursa foto: trendnstylez.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare