Frumusete & Ingrijire

#frumusete #ingrijire #cosmetica

Cum sa ai un ten impecabil de sarbatori in 3 pasi

Pentru un machiaj impecabil, care sa reziste cat mai mult in noaptea dintre ani, ai nevoie de o piele sanatoasa , ingrijita si bine hidratata. Acum este momentul perfect pentru a-ti rasfata tenul si pentru a-l pregati pentru o seara de exceptie. Iata cum poti face acest lucru.

1 Gomaj

Cu ajutorul unei perii de fata si al unul gel de curatare , maseaza-ti pielea de pe fata si gat si clateste apoi cu apa calda din belsug. Rolul acestui tratament este de a indeparta in totalitate celulele moarte de la suprafata pielii si de a lasa epiderma exact ca cea a unui bebelus: curata si catifelata.

In cazul in care nu ai la indemana o perie speciala pentru ten, o poti inlocui cu o periuta de dinti cu peri foarte moi sau cu tarate. Efectul va fi acelasi.

Atentie! Gomajul nu se face pe pielea acneica sau iritata.
2 Masca purifianta

Pentru a curata pielea in profunzime, aplica pe ten o masca formata din argila si albus de ou . Despra pudra de argila se stie ca purifica si curata pielea in profunzime, iar albusul de ou contine colagen si regenereaza epiderma. Asadar, se separa albusul de galbenus intr-un bol, se bate bine si se adauga jumatate de plic de pudra de argila, dupa care se amesteca bine si se maseaza apoi tenul cu rezultatul obtinut (a se evita zona ochilor). Masca se tine pe piele aproximativ 20 de minute si se clateste apoi cu apa din abundenta.

3 Hidratare

O piele curata si hidratata este o piele pe care machiajul se va aseza mai bine si va sta mai  mult timp fara sa se stearga. Dupa aplicare mastii purifiante, aplica pe piele o masca hidratanta formata dintr-o banana strivita, o lingurita de lapte si o lingura de ulei de masline.

In cazul in care ai tenul gras, evita sa mai adaugi in compozitia mastii uleiul de masline. Cel mai bine ar fi sa il inlocuiesti pe acesta cu putina zeama de rosie.

Totodata, daca vrei sa mai reduci din excesul de sebum, dupa ce ai indepartat masca hidratanta de pe piele, sterge fata cu o discheta demachianta imbibata in putina apa cu zeama de lamaie si apoi clateste din nou cu apa calduta.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare