Frumusete & Ingrijire

#piele #iarna #zapada #frig #ingrijire #ulei de masline #exfoliere

Cum sa ai o piele perfecta in timpul iernii

Foarte multe persoane se plang iarna de faptul ca pielea lor este uscata, crapata si lipsita de suplete. Din fericire, exista foarte multe trucuri prin care poti avea o piele fina si hidratata chiar si atunci cand temperaturile sunt foarte scazute.


Incearca super hidratare


Daca in mod normal tenul tau nu are nevoie de hidratare sau crema pe care o utilizezi este foarte putin hidratanta, in sezonul rece este cazul sa schimbi ritualul de ingrijire. Opteaza pentru o crema puternic hidratanta pa care sa o aplici cu 10 – 15 minute inainte de a iesi din casa. In acest fel, pielea ta nu va mai avea probleme din cauza vantului si a frigului.


Daca nu te incanta ideea de crema, opteaza pentru uleiuri naturale de masline, samburi de struguri sau jojoba.


Exfoliaza


O data pe saptamana, exfoliaza-ti usor pielea de pe fata, gat si decolteu pentru a indeparta celulele moarte si pentru a permite cremei hidratante sa actioneze in profunzime. Daca nu ai gasit niciun produs exfoliant care sa te multumeasca, fa un amestec din jumatate de lingurita de tarate si gel de curatare . Aplica amestecul pe piele prin miscari circulare si clateste apoi cu apa calda.


Fa o baie de aburi


Fierbe un litru de apa in care sa adaugi putin ceai de musetel si galbenele. Acopera-ti capul cu un prosop si apleaca-te asupra recipientului aburdind. Incearca sa stai in aceasta pozitie pentru cel putin trei minute, iar la final tamponeaza fata cu un propo curat si maseaza pielea cu putin ulei de masline.


Dupa acest tratament, tenul tau va fi intens hidratat, pregatit sa infrunte vantul si frigul de afara.


Utilizeaza crema cu protectie UV


Chiar daca este iarna si soarele nu se arata prea mult, razele ultraviolete sunt prezente si  iti afecteaza pielea, provocand imbatranire prematura . Achizitioneaza o crema cu factor de protectie 15 si aplic-o inainte de a iesi ziua din casa.


Ingrijeste pielea mainilor


Indiferent ca porti sau nu manusi, pielea mainilor este oricum expusa temperaturilor scazute, asa ca are si ea nevoie de ingrijire. Exfoliaz-o si hidrateaz-o in acelasi timp. Tine mainile sub apa calda timp de cateva minute (eventual dupa baie) si apoi maseaza-le cu un amestec format din zahar si ulei de masline. La final clateste mainile cu apa calda din belsug. Aplicarea unei creme hidratante nu mai este necesara.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare