Frumusete & Ingrijire

#ingrijire piele #deshidratare # hidratare piele #piele iarna #piele hidratata

Cum sa ai o piele hidratata toata iarna

In sezonul rece este foarte important sa acorzi o grija speciala pielii tale. Temperaturile scazute, vantul sau precipitatiile isi pun amprenta asupra pielii, care se deshidrateaza.

 

Hidrateaza fata


Daca pieleea este deshidrata, incearca sa folosesti o solutie de curatare fara alcool si sapun. Aceste substante usuca pielea excesiv. De asemenea, incearca sa speli fata mai rar, doar dimineata si seara.

Pe piata exista si o serie de produse de curatare a fetei care nu necesita apa. Aplica astfel de lotiuni pe pielea uscata si apoi sterge cu un servetel curat. Dupa curatarea fetei aplica o crema hidratanta .
 

Ai grija si de buzele tale


Atunci cand folosesti masti de fata, le poti aplica si pe buze. Chiar daca pe eticheta este mentionat sa eviti zona gurii, aceste masti sunt insa extrem de benefice pentru pielea din aceasta zona. Incearca mastile pe baza de sare si namol din Marea Moarta.

Aceste masti contin nutrienti si minerale benefice pentru piele. Dupa ce se usuca masca, spala bine fata sau curata cu un servetel umed .
 

Hidrateaza buzele


In sezonul rece, buzele sunt expuse aerului rece si au nevoie de o ingrijire speciala. Inainte de a aplica balsamul de buze, inmoaie buzele cu putina apa rece, dupa care aplici balsamul preferat de buze.

In acest fel, pielea de pe buze va permite absorbarea substantelor din balsam, ceea ce inseamna o mai buna hidratare. Poti repeta aceasta operatiune de doua ori pe zi.

Incearca balsamuri de buze cu ulei de ceai, care hidrateaza puternic si contine substante benefice pentru pielea buzelor.
 

Evita produsele antiimbatranire


In sezonul rece, produsele si cremele care contin substante antiimbatranire pot fi ineficiente, deoarece usuca pielea in mod excesiv. Specialistii recomanda sa folosesti o crema hidratanta potrivita tipului tau de ten.

Inainte de a aplica crema, adauga in ea cateva picaturi de retinol. Amesteca bine si aplica aceasta solutie pe fata. In acest fel vei beneficia de proprietatile hidratante ale cremei, dar si ale retinolului, fara ca pielea sa fie iritata.

Este indicat ca in sezonul rece sa eviti produsele care contin substante precum alpha hydroxy sau vitamina C.

Renunta la lotiunea tonica


Daca tenul tau nu este gras, atunci poti renunta la lotiunea tonica in sezonul rece. De cele mai multe ori, aceste produse sunt pe baza de alcool, care usuca pielea in exces si priveaza pielea de uleiule naturale.

Daca nu poti renunta la acest tip de produs cosmetic , alege sortimente fara alcool si sapun. In sezonul rece, pielea are nevoie de hidratare.
 

Protejeaza pielea cu esarfe


Vanturile si temperaturile scazute din sezonul rece isi pun amprenta asupra pielii. Medicii avertizeaza asupra numarului crescut de cazuri de vase de sange sparte atunci cand temperaturile sunt scazute.

Este astfel indicat sa iti acoperi gatul si fata cu o esarfa si sa folosesti si ochelari de soare.
 

Consuma mai mult peste


Peste precum somon, sardine sau macrou sunt bogati in acizi grasi omega 3 care protejeaza pielea si previne deshidratarea. Daca nu poti consuma zilnic peste, pot apela la suplimentele pe baza de ulei de peste, extrem de benefic pentru organismul uman.
 

Evita sapunurile si lotiunile spumante


In sezonul rece este indicat sa eviti sapunurile si lotiunile de curatre care fac multa spuma. Acest lucru este un indiciu ca aceste produse contin cantitati mari de detergenti si ale substante nocive pentru piele. Acestea dizolva in exces grasimile naturale ale pielii, care se deshidrateaza.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare