Frumusete & Ingrijire

#ruj #cancer #piele #vara #buze

Cum sa ai buze frumoase pe timp de vara

Pielea delicata a buzelor este mult mai sensibila la leziuni si la cancer de piele decat multe alte zone ale corpului. Cheilita actinica este un tip de tumoare premaligna de la nivelul buzelor care poate fi cauzata de expunerea la soare. In acest sezon estival este important sa acorzi o atentie speciala gurii daca vrei sa te bucuri din plin de un zambet minunat.  

Buzele sunt formate din cateva straturi de epiderma, extrem de fine fine. Sub actiunea puternica a radiatiilor solare, buzele se sensibilizeaza puternic si pot suferi.

Protejeaza-le! Asa cum iti protejezi corpul de radiatiile ultraviolete, asa trebuie sa iti protejezi si buzele. Aerul foarte uscat, apa sarata din mare, machiajul zilnic sunt factori care sensibilizeaza epiderma. Aplica pe buze o crema speciala cu factor de protectie 30+ si aplic-o de mai multe ori pe zi.

Renunta la rujul de buze! Chiar daca adori stralucirea rujului de buze, renunta macar pentru o perioada la utilizarea acestui produs. In special rujul mat usuca indeosebi de tare buzele, ceea ce le face sa se exfolieze si sa se crape mult mai usor.

Totusi, in momentele in care vrei sa stralucesti, opteaza mai degraba pentru un ruj cu o textura satinata de gloss, special concepute cu factor de protectie solara .

Si barbatii trebuie sa-si protejeze buzele! Femeile au tendinta de a folosi mult mai des produse de ingrijire, insa si buzele barbatilor sunt sensibile la factorii agresivi. Este suficient ca acestia sa aplice un baton cu protectie solara pentru buze si sa-l aplice cu 20 de minute inainte de a iesi din casa.

Poarta palarii! Nasul asigura o oarecare protectie buzei superioare, insa cea inferioara este mult mai expusa la soare. Asigura-te ca intreaga gura este protejata purtand palarii cu boruri mari, indiferent ca esti la plaja, mergi pe strada sau la picnic.  

Atentie la semne! Nu trebuie sa ignori faptul ca starea de sanatatea a buzelor reflecta de cele mai multe ori si o proasta functionare a anumitor organe ale corpului (in special rinichii) si in consecinta trebuie consultat un medic specialist.

  • Buze uscate, livide: boli de stomac (gastrite, colite), bronsita, febra;
  • Buze crapate : lipsa de lichide din organism, boli cardiovasculare;
  • Buze foarte rosii: afectiuni ale splinei, pancreas etc;
  • Buze umflate: probleme ale intestinelor, boli de stomac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare