Frumusete & Ingrijire

#ingrijire dantura #albire dinti #dinti frumosi #zambet frumos

Cum poti avea zambetul mult dorit?

Zambetul, secretul succesului personal si profesional, este specific fiecarei persoane si tradeaza multe la prima vedere. Un zambet larg, care lasa sa se vada o dantura perfecta, denota incredere si grija personala, optimism, jovialitate, sinceritate. Un zambet cu buzele lipite, stranse, tradeaza o persoana retinuta, timida, ce ascunde ceva si nu inspira incredere.

Daca ai fost binecuvantat de natura si de parinti cu niste gene bune si ai o dantura sanatoasa nu-ti ramane decat sa ai grija de ea, sa faci periajul dentar corect de doua ori pe zi si sa-ti vizitezi stomatologul bianual. Poti opta pentru o nuanta mai stralucitoare printr-un procedeu de albire, indicat dupa 18 ani, cand se incheie mineralizarea dintilor, daca nu ai alte contraindicatii. De aceea procedurile de albire este bine sa se faca la recomandarea si sub observatia medicala, pentru a preveni eventualele rectii alergice sau hiperestezia dentinara.

Daca dintii nu sunt tocmai aliniati, tratamentul ortodontic prin multitudinea de variante vizibile (metalic, ceramic, safir) si invizibile (incognito, invisalign) ii poate aduce la alinierea dorita si schimba radical zambetul si increderea personala. Inghesuirile sau malpozitiile dentare pe langa aspectul fizionomic neplacut, uneori agresiv cand caninii sunt proeminenti, nu permit nici o igiena dentara corespunzatoare, favorizand acumularea de placa si tartru dentar si aparitia de carii interdentare.

Dar daca dintii sunt cariati, cu obturatii multiple, patati, fisurati, ciobiti, abrazati, inegali, cu spatii inestetice, cu forme si dimensiuni neconcordante cu fata, atunci zambetul mult dorit se poate realiza prin fatete din portelan, daca dintele are suficienta rezistenta, sau prin coroane ceramice in caz contrar.

In doar trei sedinte stomatologul poate face din vis realitate.

Indicata ar fi o procedura de albire dentara anterior, pentru ca ulterior interventia nu mai poate fi aplicata, fatetele si coroanele ceramice fiind stabile cromatic. Apoi pe modelele diagnostice si fotografiile luate initial, tehnicianul prefigureaza forma viitoare a dintilor. Se transpune in cavitatea bucala modelul si se retuseaza in acord cu dorintele tale, lasand uneori cateva zile pentru reflectie pana la luarea deciziei finale si pentru a vedea si reactia anturajului.

Se slefuiesc dintii minim sau deloc daca nu este cazul, se amprenteaza si se trimit la laborator. In ultima sedinta cu un material compozit si o tehnica speciala, se fixeaza fatetele pe suprafetele dentare. Si rezultatul este spectaculos, zambetul nu mai cauta sa ascunda ci dimpotriva descopera o dantura perfecta, o personalitate optimista, joviala si de succes!

In plus stomatologul poate da forma si volum buzelor prin injectarea de filere pe conturul sau in corpul buzelor, sau poate sterge ridurile de expresie periorale, stergand ca prin minune cativa ani buni de pe fata, pe langa anii stersi de dantura alba si stralucitoare, care este apanajul peroanelor tinere.

Rezultatele sunt spectaculoase, de tip OOOOOAU!

Si persoana care a intrat timida si zambind cu buze subtiri, iese zambind larg, desprinzandu-se cu greu de oglinda, si aratand tuturor ca acum are ce atat de mult si-a dorit.

Zambetul mult dorit, este acum un vis implinit.

Daca aveti intrebari despre ingrijirea dintilor, le puteti adresa doamnei Dr Stomatolog Lucy Visinescu, printr-un comentariu la acest articol.
Date de contact:
Tel 0744 68 76 65
email: lucy.visinescu@gmail.com
sector 1, Bucuresti
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare