Frumusete & Ingrijire

#creme iarna #ingrijire ten iarna # ingrijirea pielii

Cum ne pregatim pielea pentru sezonul rece

La fel cum ne-am pregatit pielea pentru expunerea la soare din lunile de vara, este timpul sa ne adaptam si la vremea rece care ne asteapta. Vantul, temperatura scazuta, dar si aerul uscat din interior pot produce efecte nedorite asupra pielii. Acestor cauze li se mai adauga si stresul din preajma sarbatorilor, dar si consumul mai crescut de zahar si grasimi.

Poti ajuta la reducerea acestor efecte luand cateva masuri de precautie in rutina zilnica de ingrijire a pielii.

Hidrateaza pielea cu acid hialuronic

Problema principala din toamna si iarna este deshidratarea pielii. Acest lucru este totuna cu uscaciunea pielii, care e provocata de lipsa de grasimi de la nivelul epidermei. Deshidratarea apare atunci cand lipseste apa din stratul cornos sau din stratul exterior al pielii. Pielea devine aspra si crapata. Cel mai rapid devine vizibil acest fenomen la nivelul buzelor.

Acidul hialuronic are proprietati de regenerare, dar este si un umectant puternic, ceea ce inseamna ca atrage apa din straturile profunde ale pielii in straturile superficiale. Practic, foloseste apa pe care o bei si apa din corpul tau pentru a hidrata profund pielea. Foloseste creme cu continut crescut de acid hialuronic pentru o hidratare perfecta.

Evita baile lungi

Acestea accelereaza procesul de deshidratare. Iar daca apa de la robinet este dura, cu continut mare de minerale dizolvate, cum ar fi calciul si magneziul, atunci riscurile sunt si mai mari. De preferat este sa faci dusuri scurte si nu prea fierbinti daca vrei sa mentii un nivel optim de apa in piele.

Foloseste creme de noapte pentru a hrani pielea

Noaptea, pielea are sanse mari sa se vindece si sa se recupereze din deficitele inregistrate pe parcursul zilei, asa ca o crema de noapte care sa o hraneasca si sa o hidrateze in profunzime este o buna investitie in lunile de iarna. Cauta o crema care sa furnizeze si vitamine benefice pielii, cum ar fi vitamina B3, C si E. 

Obtine stralucire cu ajutorul acizilor

Uneori, pe timp de iarna, pielea poate parea terna, lipsita de glow-ul acela caracteristic zilelor de vara. Ingredientele ca acidul glicolic sunt foarte bune pentru indepartarea resturilor celulare superficiale si pot determina un ten mai luminos. Nu exagera cu exfolierea in lunile de iarna, deoarece poate duce la o sensibilitate cresccuta a pielii si la craparea ei.

Nu uita nici de cremele de protectie solara

Chiar daca afara nu e un soare orbitor, ploua sau ninge, pielea este la fel de sensibila la expunerea la razele UV. De aceea, cea mai buna decizie pe care o poti lua pentru tine si pielea ta este sa continui sa folosesti cu incredere cremele de protectie solara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare