Frumusete & Ingrijire

#sezonul cald #protejare piele

Cum iti protejezi pielea, odata cu instalarea sezonului cald?

Odata cu instalarea sezonul cald, incepe sa ne preocupe mai mult grija pentru aspectul pielii si sanatatea sa. Este necesar sa constientizam ca temperaturile ridicate si expunerea la soare afecteaza in mod vizibil aspectul pielii. Si indiferent ca este vorba de ten sau corp, pielea cu nuanta aramie la care visam atat de mult trebuie sa fie, in primul rand, sanatoasa.

Investim mult timp in cautarea celor mai bune solutii pentru protectia pielii si pregatirea ei pentru acest sezon, de aceea va propunem cateva indicatii si sfaturi utile, dupa cum urmeaza:

Ai grija sa mentii constant un ritual de ingrijire

Vara, pielea ta are nevoie de un cocktail de vitamine care sa o pastreze elastica si sa asigure regenerarea. Exfolierea trebuie sa fie foarte blanda, dar regulata pentru a evita blocarea porilor, si intotdeauna la distanta de perioadele de expunere prelungita. Iti recomandam seruri bio cu vitamina C si acid hialuronic (trebuie sa se afle in primele 3 ingrediente din lista, ca serul sa fie intr-adevar concentrat), care sa fie aplicate doar seara, pielea regenerandu-se in timpul noptii. De asemenea, alege creme bio usoare, seruri de control al sebumului si pudre minerale fine pentru a da senzatia de ten mat. Evita cosmeticele bio de larg consum si alege cele mai bune produse, cu formule pure, fara derivate din plastic, silicon sau uleiuri minerale care ar putea avea efect de imbacsire a pielii si o pot irita sau sensibiliza.

Mai multe informatii si cosmetice care au grija de pielea ta poti gasi dand click aici: authentic-plaza.com.

Foloseste lotiuni cu protectie solara

Nu uita ca bronzul ciocolatiu se obtine treptat, respectand cateva reguli de la care nu trebuie sa existe abateri.

Fereste-te sa stai la soare in orele de varf, acest lucru poate fi extrem de periculos pentru pielea ta atat pe moment, dar mai ales pe termen lung. Expunerea la soare la ore nepotrivite si fara protectie reprezinta cel mai important factor care determina aparitia cancerului de piele.

Reaplica cremele cu protectie dupa indicatiile oferite de producator (cam la 2 ore) si alege nivelul de protectie SPF potrivit cu tipul tau de ten si estimarea expunerii (intre 14-50+)).

Daca, totusi, te-ai expus prea mult, cel mai bine ar fi sa intrebuintezi un produs dupa plaja hidratant si regenerant, cu efecte racoritoare, care sa te ajute sa iti recapeti fermitatea pielii. Sunt in special recomandate pentru adulti si copiii cremele si lotiunile dupa soare bio cu miere de manuka, care au si efect antiinflamator.

Imbraca haine potrivite sezonului, in culori deschise

Evita tesaturile sintetice, mai ales in aceasta perioada, si inlocuieste-le cu fibre naturale precum bumbacul sau inul. Indiferent de moda sau trenduri, te vei simti mai bine atunci cand pielea respira liber.

Evita solarul

Chiar daca vrei sa uniformizezi bronzul, nu uita ca expunerea repetata la solar poate cauza afectiuni grave ale pielii, inclusiv cancer. Este de preferat sa folosesti lotiuni autobronzante sau sa te expui in intervale scurte, cu radiatie solara redusa, distribuite pe o perioada mai lunga. Astfel poti obtine un bronz mai sanatos, care poate dura mult mai mult timp.

Nu uita nici de axile

Indepartarea pilozitatii axilelor este un ritual care isi mareste frecventa pe perioada verii. Indiferent de metoda, asigura-te ca interventia are loc seara, si nu vei aplica deodorant imediat dupa. Oricat ar fi de tentant, evita antiperspirantele ce contin ingrediente daunatoare pentru sanatatea ta, si foloseste doar deodorante bio care sa te mentina proaspata pana la terminarea programului de lucru sau care sa te protejeze in zilele de vacanta.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare