Frumusete & Ingrijire

#ingrijire piele #hidratarea pielii #tratament primavara #piele frumoasa

Cum iti pregatesti pielea pentru primavara

Zilele de primavara incep sa fie din ce in ce mai lungi si mai insorite, iar hainele groase de iarna vor sta in curand in dulap. Insa, in aceasta perioada pielea are nevoie de hidratare, pentru a intampina vremea insorita.

Nimic nu este mai daunator pentru piele decat o iarna lunga si friguroasa. Temperaturile scazute, vantul sau umiditatea fac ca pielea sa isi piarda supletea si sa aiba un aspect tern. Genunchii, coatele, calcaiele si degetele pot suferi din cauza temperaturilor scazute si a deshidratarii.

De altfel, in sezonul rece nu acordam foarte multa atentie ingrijirii pielii, insa acest lucru poate avea consecinte negative. Este astfel foarte important sa iti pregatesti din timp pielea pentru sezonul cald.

Primavara este sezonul ideal pentru pregatirile de vara, pentru hidratarea si ingrijirea pielii .
 

Cea mai buna crema hidratanta


Una dintre cele mai bune creme hidratante este cea pe baza de vaselina. Vaselina este ideala pentru pielea uscata, terna, lipsita de stralucire, precum coatele, genunchii sau calcaiele. Pentru hidratarea picioarelor, inainte de culcare unge bine talpile si calcaiele cu vaselina si incalta-te cu sosete si lasi asa peste noapte.

Acelasi tratament il poti oferi si mainilor foarte uscate. Ungi bine mainile cu vaselina si apoi acopera cu manusi. Si cand faci curatenie prin casa sau alte treburi casnice, unge mainile cu vaselina apoi poarta manusi din plastic.
 

Pregateste pielea pentru epilare


Inainte de a epila parul de pe corp, este indicat sa pregatesti pielea. Cele mai indicate sunt tratamentele exfoliante, care lasa pielea moale si hidratata. In acest fel vei indeparta stratul de celule moarte, iar pielea isi va recapata stralucirea.

Poti folosi si produse naturale , de la tine din bucatarie. Zaharul este exfoliant perfect, care maseaza pielea in profunzime. In fiecare seara, maseaza delicat pielea cu zahar, cu cateva zile inainte de epilare. Atunci cand vei merge la salonul de cosmetica, parul nedorit de pe corp va fi mult mai usor de indepartat.
 

Improspateaza tenul


Pentru indepartarea celulelor moarte de pe fata poti folosi acelasi tratament ca si pentru corp. Zaharul este ideal pentru exfolierea pielii, care va avea un aspect stralucitor. Ai grija insa sa masezi fata usor, deoarece pielea se poate rani la contactul cu ingrediente dure.

Dupa exfoliere este indicat sa folosesti lotiuni de curatare pe baza de alphahydroxy sau acid betahydroxy. Hidrateaza apoi fata cu o crema delicata.
 

4 pasi pentru o piele pregatita pentru primavara


1 Exfoliaza: Pentru exfolierea pielii, foloseste o solutie formata din doua cani de zahar brun, amestecat cu o cana de ulei de masline si putin ghimbir ras. Amesteca bine pana formezi o pasta, cu care masezi usor, cu miscari circulare, intreg corpul. Lasa sa actioneze cateva minute, apoi clateste bine cu apa.

2 Trateaza picioarele: Pentru picioare intinerite, prepara o solutie din doua cani de lapte cu o cana de miere. Inmoaie picioarele in aceasta solutie timp de 15 minute, masand pielea usor. Clateste apoi cu apa.

3 Hidrateaza tenul: Pentru un ten stralucitor , amesteca doua albusuri cu un pahar cu suc de portocale. Aplica masca pe fata si lasa sa actioneze 15 minute. Clateste apoi cu apa calduta.

4 Revigoreaza tenul: Pentrun un ten proaspat, amesteca o cana de fulgi de ovaz cu o cana de apa fierbinte si amesteca. Lasa sa se raceasca putin si apoi aplica pe fata. Lasa sa actioneze 15 minute, dupa care clatesti bine cu apa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare