Frumusete & Ingrijire

#greutate #slabit #femei #corp

Creierul femeilor percepe gresit proportiile corporale

Creierul uman distorsioneaza perceptia despre imaginea corporala

Este cunoscut fapt ca femeile se vad in general mai grase decat sunt in realitate si motivele sunt nenumarate: lipsa increderii in sine, frica de ingrasare , obsesia pentru o silueta asa-zis perfecta, promovata frecvent de mijloacele media. Studii recente au scos la iveala adevaratul motiv pentru care femeile vor permanent sa slabeasca: imaginea corpului proiectata de creier este cu 30% mai mare fata de realitate.


Foarte multe femei considera ca sunt mai putin dragute si se vad mai grase decat alte femei care au totusi aceeasi talie. De foarte multe ori, kilogramele pierdute sunt destul de greu constientizate, de aici si mentinerea in garderoba a unor haine mai largi decat talia corpului.

Aceste fenomen este mai des intalnit la persoanele care au suferit o pierdere importanta in greutate, intr-o perioada scurta de timp. Adaptarea se face progresiv si trebuie sa i se permita corpului sa se obisnuiasca si sa se reapropie de noua imagine.

 

Mai slabe decat arata oglinda...

 

O echipa de cercetatori din cadrul Universitatii din Londra (University College London) au descoperit ca imaginea corpului proiectata de creier este mult distorsionata si poate fi chiar cu peste 30% modificata, fata de realitate.
Oamenii de stiinta sunt de parere ca rezultatele acestui studiu ar putea explica de ce unele femei slabe se vad grase in momentul in care se uita in oglinda. De asemenea, raspunsul la aceasta problema ar elucida misterul unor tulburari de alimentatie, cum este de exemplu anorexia.

Intr-o sala de oglinzi li s-a cerut participantelor sa-si descrie mana. Majoritatea au spus ca mana lor este mai groasa, aproximativ cu doua treimi mai mult fata de realitate, si cu o treime mai scurta. Aceasta perceptie asupra propriei maini lasa impresia ca acelasi lucru se produce si in ceea ce priveste alte parti ale corpului. Se pare ca aceasta a imaginii reale a corpului este mult mai pregnanta la femeile care acorda o atentie speciala corpului lor.

De asemenea, imaginea corporala este adesea gresit perceputa in cazul in care o femeie a suferit din cauza kilogramelor in plus in trecut. Specialistii au observat ca acele kilograme pierdute nu dispar niciodata din mintea femeilor, chiar daca acestea au scapat de ele.

Sfat util: poarta intotdeauna haine care ti se potrivesc corpului tau. Daca ai slabit chiar si un numar, schimba-ti articolele vestimentare, pentru a realiza si creierul tau diferenta.

Sursa foto : favorminded.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare