Frumusete & Ingrijire

#marirea buzelor #colagen # colagen in buze #injectii cu colagen

Colagen in buze

Colagenul este o proteina din ce in ce mai des folosita in tratamentele cosmetice. Injectiile cu colagen sunt utilizate pentru reducerea ridurilor si pentru marirea buzelor sau pometilor. In acest fel, pielea isi recapata aspectul tanar si stralucitor.
 

Ce trebuie sa stii despre colagen


Colagenul este o proteina naturala, produsa de organismul uman si se gaseste in piele sau oase. Colagenul creeaza volum si pastreaza pielea tonica si hidratata. Insa, cu trecerea timpului, nivelul de colagen scade.

La persoanele tinere, colagenul ramane intact, iar pielea isi pastreaza hidratarea si elasticitatea. In timp insa, stratul de colagen se reduce, iar pielea isi pierde elasticitatea. De fiecare data cand zambim sau ne incruntam punem presiune asupra colagenului din piele.

Efectul acestor expresii faciale este cumulativ si in timp apar si liniile fine si ridurile.
 

Colagenul in buze


Odata cu inaintarea in varsta, si buzele isi pierd fermitatea si volumul si devin mai subtiri. Injectiile cu colagen in buze permite marirea dimensiunilor acestora. Aceste tratamente cu colagen dureaza intre 4 si 6 luni.

Cu ajutorul colagenului, medicii pot mari dimensiunea buzelor si, de asemenea, pot reduce ridurile din zona buzelor, in special la persoanele in varsta. Colagenul pentru buze este de origine bovina si exista posibilitatea sa duca la reactii alergice.

 

Cat de sigure sunt injectiile cu colagen in buze


Daca sunt efectuate de personal specializat, aceste tratamente estetice sunt foarte sigure. Inainte de procedura, medicul va efectua o anestezie locala. Dupa injectarea cu colagen in buze, vei simti cateva efecte secundare, care insa vor dispare in cateva zile.

Printre posibilele efecte secundare se numara roseata sau umflaturile in zona unde a fost efectuata injectia. Aceste simptome dispar in cel mult trei zile. Daca nu dispar, este recomandat sa mergi la medic, deoarece simptomele prelungite pot fi semnul unei infectii.

Modul in care reactionezi la colagen depinde in mare masura de cantitatea de colagen care ajunge in buze. Colagenul bazat pe proteine bovine provoaca anumite reactii alergice la unele persoane mai sensibile.
 

Cat de eficient este colagenul in buze


Pentru orice tip de tratament cu colagen vei opta, fie ca este vorba de colagen uman sau colagen bovin, efectele nu vor dura o vesnicie. Colegenul derivat din tesuturi umane are o durata de viata mai mare cu cateva luni decat cel derivat din tesuturi bovine. In schimb insa, tratamentele cu colagen uman sunt mult mai scumpe.

Atunci insa cand alegi tipul de colagen pe care il folosesti trebuie sa te gandest la cateva aspecte. Colagenul derivat din tesuturi umane poate fi realizat in laborator sau poate proveni de la donatori, adica de la cadavre.

Este astfel foarte important sa discuti cu medicul despre acest aspect si sa cunosti toate efectele secundare. Insa, indiferent de tipul de colagen pe care il alegi, efectul acestuia va fi de 3 - 6 luni, dupa care colagenul din buze trebuie inlocuit. Sunt astfel necesare aproximativ doua injectii cu colagen pe an.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare