Frumusete & Ingrijire

#importanta ingrijire piele # rutina ingrijire piele #ingrijire piele

Cinci motive pentru care rutina de ingrijire a pielii este importanta

Pielea este cel mai mare organ al corpului si functia sa principala este de a proteja organismul de factori daunatori. A avea grija de piele si dezvoltarea unei rutine de ingrijire a acesteia ar trebui sa reprezinta o prioritate.

In primul rand, pentru ca asa pielea isi poate indeplini misiunea mai mult timp si mai bine. In plus, o ingrijire adecvata a pielii inseamna si un aspect mai placut. Privirea celorlalti se opreste in prima instanta asupra fetei, iar un ten ingrijit te va face sa fii mai increzatoare in propriile forte.

Nu exista timp mai bun decat prezentul pentru a-ti forma un obicei de ingrijire a pielii care sa dea rezultate bune si care sa te ajute sa iti pastrezi tenul tanar si luminos si in anii ce vor urma. Si daca nu esti convinsa de importanta pe care trebuie sa o acorzi ingrijirii pielii, iti prezentam cateva motive care sa te convinga:

1. Pielea se regenereaza constant

Pielea este compusa din mai multe straturi. Cel pe care il poti vedea se numeste epiderma si este compus din celule din keratina, o substanta dura care apare, de asemenea, si in compozitia parului si a unghiilor. In fiecare zi, o persoana pierde milioane de celule moarte ale pielii. Astfel, poti crede ca pielea este sanatoasa acum, dar situatia se poate schimba pana in urmatoarea zi. De aceea, este important sa iti formezi o rutina zilnica pentru ingrijirea pielii. O masca de fata este o metoda eficienta de a indeparta pielea moarta si de a pastra tenul stralucitor. De asemenea, hidratarea constanta a tenului este esentiala pentru a-ti pastra pielea sanatoasa.

2. Exista mai multe tipuri de piele

Nu toate tipurile de piele au nevoie de aceeasi ingrijire. Sunt unele persoane care nu au un ritual de ingrijire a pielii si, cu toate acestea, tenul lor arata minunat. In schimb, in cazul altora, ingrijirea pielii in mod constant reprezinta o necesitate. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este recomandat sa urmezi un ritual de ingrijire personalizat, astfel incat sa fie potrivit nevoilor pielii tale.

3. Obtinerea unor rezultate bune necesita timp

Daca iti doresti un ten minunat peste 30 de ani, alegerile pe care le faci in prezent vor contribui la implinirea acestei dorinte. Obtinerea unui ten frumos este un proces de lunga durata, iar formarea unei rutine de ingrijire te poate ajuta sa iti mentii pielea minunata cat mai mult timp. In acelasi timp, obiceiurile proaste pot afecta pielea pe termen lung.

4. Prevenirea este mai simpla

Prevenirea unor potentiale probleme ale pielii este mai usor de realizat decat remedierea lor in viitor. De aceea, este important sa iti aloci timp in fiecare zi pentru a avea grija de tenul tau. Cicatricile cauzate de acnee, ridurile profunde, decolorarea pielii sunt cateva dintre problemele care pot aparea daca nu ai grija constant de tenul tau.

5. Ingrijirea pielii poate forma alte obiceiuri sanatoase

Un stil de viata sanatos este unul dintre obiectivele pe care fiecare dintre noi tinde sa le atinga, iar o rutina de ingrijire a pielii poate fi un start pentru a-ti forma si alte obiceiuri sanatoase. Obisnuinta de a face acelasi lucru in fiecare zi, constientizand ca vei obtine rezultate benefice pentru organism, te poate determina sa urmezi acelasi protocol si in cazul altor aspecte ale vietii tale.

Nu uita ca pielea reprezinta contactul cu lumea exterioara, fiind astfel un strat de protectie, dar este si habitatul unor bacterii sau virusuri. De aceea, ingrijirea permanenta este esentiala pentru a mentine pielea sanatoasa.

Sursa foto: Alena Ozerova/ Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare