Frumusete & Ingrijire

#albire dinti

Cele mai ieftine metode de albire a dintilor acasa

La fel ca unghiile, dintii sunt cartea ta de vizita, de care trebuie sa te ingrijesti de cateva ori pe zi, ca sa nu ii pierzi sau sa ii ai cariati si sa ajungi la stomatolog cu probleme grave. Chiar daca ii speli de doua ori pe zi, dimineata si seara, si ai grija sa nu mesteci ceva tare, sa bei ceva foarte fierbinte sau foarte rece, ca sa le afectezi smaltul, e posibil sa nu fii foarte incantat de nuanta pe care acestia o iau in timp, din cauza mai multor factori.

Cafeaua, vinul rosu, bauturile acidulate cu colorant, fumatul sau alte obiceiuri nesanatoase pe care nu ai cum sa le eviti total iti pot schimba culoarea danturii intr-una care sa-ti displaca. Daca nu preintampini schimbarile inainte sa fie prea tarziu, vei fi nevoit sa scoti o gramada de bani din buzunar pentru a-ti pune fatete dentare.

Exista, din fericire, mai multe metode de albire pe care le poti aplica acasa, cu cheltuieli cat mai mici si cat mai naturale, astfel incat dintii tai sa fie din nou de un alb stralucitor, iar zambetul tau sa fie unul molipsitor. Cum iti poti recapata o dantura de invidiat?

Uleiul de cocos

Bun pentru multe alte intrebuintari, atat in bucatarie, cat si in cosmetica, uleiul de cocos este ideal pentru dintii tai. Daca nu l-ai incercat niciodata, vei fi surprins de efectele exceptionale ale acestui produs in combinatie cu dintii tai. Metoda este foarte simpla si o poti repeta de cate ori doresti, pana cand ajungi sa inlocuiesti pasta de dinti clasica cu uleiul de cocos, pentru ca este, pe cat de gentil cu smaltu tau, pe atat de eficient. Pune pe periuta de dinti o cantitate de ulei egala cu cea de pasta de dinti pe care o foloseai in mod normal si periaza dintii ca si pana acum. Clateste cu apa calduta si bucura-te de noul tau zambet, care se va albi de la o zi la alta.

Bicarbonatul de sodiu

Si acest produs poate fi folosit in zeci de alte ocazii, dar si in cazul in care ai vrea doua-trei nuante mai albe la dinti. Procedeul este la fel de simplu ca si cel de la uleiul de cocos. Presara pe periuta de dinti putin bicarbonat si periaza timp de cel putin patru minute dintii, cu miscari circulare. Rezultatele vor aparea mai devreme decat te-ai astepta, poate chiar dupa prima utilizare a bicarbonatului de sodiu.

Sucul de lamaie

Tot un panaceu in industria alimentara este si lamaia, pe care o poti utiliza pentru a curata aproape toate suprafetele din casa. La fel de potrivita este si pentru dintii tai, pentru ca este cunoscuta a elimina toate petele, inclusiv cele de ceai, vin sau cafea. Poti pune putin suc de lamaie pe periuta de dinti si spala dantura doar o data pe saptamana, pentru ca procedeul este unul destul de puternic si s-ar putea sa-ti sensibilizezi dintii, daca exagerezi. Vei scapa si de halena, iar zambetul tau va fi din nou impecabil, cu ajutorul acestei metode, pe cat de simpla, pe atat de eficienta.

Dintii trebuie ingrijiti in mod special, pentru ca ar fi pacat sa-ti arunci toate economiile in contul unui cabinet stomatologic sau sa-ti pierzi definitiv o parte din dantura, lucru care ar putea sa iti afecteze grav si sistemul digestiv, din cauza ca nu vei mai putea mesteca asa cum trebuie mancarea. Ai grija, asadar, de sanatatea ta bucala!

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare