Frumusete & Ingrijire

#piele uscata #cauze piele uscata #piele sensibila # hidratare piele

Cele mai comune cauze ale pielii uscate

Pielea uscata este o problema care afecteaza numeroase persoane, iar cauzele sunt diverse. De la excesul de sapun si apa, pana la anumite medicamente, exista o serie de factori care usuca pielea in exces. Invata sa ii indentifici si sa previi astfel aceasta problema.
 

Ai pielea uscata?


Daca simti ca pielea te strange, este inflamata, te mananca si se descuameaza atunci cu siguranta este uscata. Pielea uscata este o problema comuna care afecteaza mainile, bratele, coapsele, picioarele, abdomenul si buzele.

De ce se intampla insa acest lucru si care este cauza pielii uscate? Invata sa tratezi aceasta problema prin identificarea factorilor care usuca pielea in exces.

Iata mai jos cateva dintre cele mai comune cauze ale uscarii pielii.

1 Vremea rece. Lunile reci de iarna pot fi brutale cu pielea noastra. Cand iesim afara, vantul si frigul usuca pielea in exces, iar cand intram la adapost, pielea este din nou uscata de caldura artificiala. Este astfel foarte important sa previi acest lucru, prin purtarea de manusi.

De asemenea, este indicat sa hidratezi pielea cu creme emoliente si apoi sa o acoperi pentru a preveni uscarea. In sezonul rece este indicat sa folosesti creme puternic hidratante, pe baza de diverse unturi. Pentru ca aceste creme sa aiba efectul scontant, aplica-le imediat dupa dus, pe pielea moale si curata.

Un alt lucru pe care il poti face in sezonul rece pentru a reduce uscarea pielii este sa reduci caldura din locuinta si sa folosesti un umidificator. Ai grija insa sa il cureti frecvent pentru a preveni depunerile de mucegai si bacterii.

2 Spalatul in exces. Spalatul in exces este problematic in special pentru pielea de pe maini. Medicii atentioneaza asupra faptului ca ne spalam prea mult si prea des pe maini, ceea ce afecteaza pielea, ducand la dermatita.

Tot medicii recomanda sa reducem expunerea la apa fierbinte si sapunuri puternice, care ataca pielea. Putem preveni acest lucru prin folosirea de manusi de plastic atunci cand gatim sau spalam vasele.

De asemenea, este indicat sa evitam sapunurile si lotiunile de curatare dure, in special cele antiseptice sau antibacteriene. Dupa spalare, aplica imediat crema hidratanta.

3
Imbatranirea. Tenul matur are nevoie de ingrijire suplimentara pentru a se mentine suplu si frumos. Medicii recomanda sa folosim creme antiimbatranire, care contin de obicei mai multe substante nutritive, care ajuta pielea. Serurile, care au forma lichida, ajuta la reintinerirea pielii si la repararea ADN-ului. Inlatura radicalii liberi si stimuleaza productia de colagen si elastina.

4 Medicamentele. Chiar daca sunt eficiente si tratateaza eficient anumite probleme, majoritatea medicamentelor pentru piele o usuca in exces. Este astfel indicat sa folosesti si creme hidratante, in paraleli cu medicatia. In acest fel, pielea isi va pastra supletea si va fi hidratata.

5 Afectiuni ale pielii. Daca pielea ta este uscata in permanenta, in ciuda folosiri cremelor hidratante, este indicat sa mergi la medici. In acest fel vei preveni afctiuni mai grave precum eczema sau psoriazis. Medicul iti va recomanda diverse tratamente si terapii, printre care si steroizi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare