Frumusete & Ingrijire

#celulita #ingrijire piele #grasime corp

Ce trebuie sa stii despre celulita

Celulila confera corpului un aspect inestetic si apare de obicei pe coapse, abdomen si fese, in special la femei. Pentru multe femei, celulita este o obsesie si sunt dispuse sa incerce orice fel de tratament, de la creme si lotiuni, pana la masaj si laser.
 

Semnele celulitei

Celulila este doar o problema cosmetica, nu o boala sau o afectiune medicala. Poate avea aspectul "cojii de portocala" si este mai vizibila atunci cand pielea este presata. In cazuri mai grave, celulita poate acapara portiuni mari din corp, putand fi gasita si pe spate, brate si chiar sani.
 

Cauzele celulitei


Celulita este cauzata de depozitele de grasime care se gasesc alaturi de fibrele de colagen care se afla ancorate in muschi. Atunci cand fibrele se subtiaza sau cand zonele cu grasime devin mai mari, depozitele de grasime sunt mult mai vizibile. Celulita este mult mai intalnita la femei decat la barbati.

Mit: Persoanele slabe nu au celulita. Celulita se gaseste in toate structurile pielii, astfel ca si cele mai slabe persoane se pot confrunta cu aceasta problema estetica.
 

Factori de risc pe care nu ii poti controla


Celulita este o problema de cele mai multe ori genetica. Daca mama ta a avut celulita este foarte probabil sa ai si tu. Femeile albse se confrunta mult mai des cu celulita. De asemenea, alti factori care contribuie la aparitia celulitei sunt schimbarile hormonale din timpul sarcinii si inaintarea in varsta.

Chiar daca nu poti preveni complet celulita, stilul de viata poate afecta acest lucru. Factorii care favorizeaza si agraveaza celulita sunt dietele de tip yo-yo, alimentatia bogata in carbohidrati rafinati, sedentarismul sau deshidratarea.
 

Cum sa tratezi celulita

Eliminarea kilogramelor in plus. Daca celulita este cauzata de depozitele de grasime, este indicat sa dai jos cateva kilograme. In acelasi timp, este indicat sa faci si mai multa miscare, pentru tonifierea musculaturii.

Creme cu retinol. Cremele cu retinol sunt sunt foarte benefice pentru tratarea celulitei. Trebuie insa folosite zilnic, timp de sase luni, pentru rezultate vizibile. Retinolul stimuleaza tesuturile de piele care devin mai puternice si acopera celulita.

Creme din plante. Cremele din plante contin o serie de ingrediente naturale care reduc celulita si imbunatatesc circulatia sangelui.

Masaj. Masajul manual sau cu ajutorul diverselor aparate sunt extrem de benefice pentru aspectul pielii. Stimuleaza circulatia si imbunatatesc aspectul pielii. Tratamentul necesita cel putin 35 de minute de doua ori pe saptamana, timp de 14 saptamani.
 

Un stil de viata sanatos


Dieta si miscarea nu elimina celulita, insa imbunatatesc aspectul pielii si estompeaza aspectul neplacut si tonifiaza musculatura. Aerobicul, joggingul si chiar mersul pe jos ajuta la arderea grasimilor. De asemenea, este foarte important sa consumi suficienta apa si sa eviti alimentele grase si dulci, care favorizeaza depunerile de grasime.

Consuma mai multe fructe, legume, cereale integrale, peste si carne slaba de pui. Evita dulciurile si alimentele de tip fast - food.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare